Върнаха на майката малкия Буда, който нямаше ЕГН заради ''дяволската система''

Галя Танева е с установено психично заболяване, което може да бъде контролирано

OFFNews 03 януари 2024 в 10:20 7612 1

Галя Танева

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Галя Танева, майката на Буда

Върнаха на майката момченцето, което беше родено вкъщи и което беше кръстено Буда, предаде Нова ТВ.

Три години детето живя без ЕГН, а майка му - Галя Танева, отказа да  регистрира, за да не попадне в "дяволската система".

След като стана ясно, че то е родено в домашни условия без лекари, няма акт за раждане, ЕГН и личен лекар, от община Калояново, където се намира и село Иван Вазово, обявиха, че ще издадат служебно документи на детето. 

През април 2023 г. детето бе настанено в приемно семейство, а с решение от Районния съд в Пловдив Галя Танева бе настанена в център за психично здраве, за да ѝ бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза.

Сега детето вече се казва Атанас и има ЕГН. 

Адвокатът на Галя Танева Васил Попов заяви, че момченцето и майка му живеят при техен познат, а детето е добре и социализирано. Търси се личен лекар, за да може да бъде записано в детска градина. По думите му няма никакъв риск за детето.

"Случаят е доста парлив и може би и някои от тях се пазят", заяви адв. Попов по повод информацията, че 10 лични лекари отказват да поемат грижата за детето.

От думите на адвоката стана ясно, че е имало висящо досъдебно производство, което е за това, че Танева е родила дете също в домашни условия, което е починало при раждането. Случаят е преди раждането на Буда. 

Все още Галя Танева не работи, но получава подкрепа от социалните служби. 

Години жената живее в село Иван Вазово, където ражда и сина си. Според нейния адвокат тя е била с психични проблеми след смъртта на баща си, като близки на Танева не са ѝ оказали подкрепа. Установено е, че тя е с психично заболяване, което, ако бъде лекувано своевременно, може да бъде контролирано. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

03.01 2024 в 18:09

трагедия са тези шизофреничните случаи

има хапчета

горко за децата и

в тези случаи, гестапо, сиреч службата за защита на детето добре встъпи

да видим

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика