Дете на 3 години e без ЕГН, майка му не го регистрира, за да не попадне в ''дяволската система''

OFFNews 25 октомври 2022 в 10:56 29931 7

Галя Танева

Снимка Скрийншот

Галя Танева, майката на Буда

Дете живее три години без ЕГН и акт за раждане. Майка му отказва да го регистрира, за да не попадне в "дяволската система". Акт за раждане ще бъде издаден служебно от община Калояново, с решение на районния съд в Пловдив, който е сезиран по казуса от прокуратурата.

41-годишната Галя Танева живее със сина си Буда в пловдивското село Иван Вазово. Родила го е вкъщи и категорично отказва да го регистрира в местното кметство. Не желае той да има ЕГН и акт за раждане:

Това е стартирането на записването на всеки един от раждането му в дяволската система и това го знаят абсолютно всички. Всяко ЕГН е "роб номер...", с който се регистрира, и започва веднага подчиняването на родителите и на това дете. Това е. Буда го нарекох, той си се нарича Ата, обяснява Галя и допълва - Кой където иска да си го записва, мен не ме интересува кой, какво записва. Някой интересува ли го аз къде, какво записвам?, казва жената пред Нова телевизия.

Майката твърди, че споделя крайно религиозна и природосъобразна система на живот и категорично отхвърля създадените административни правила. Твърди, че не се страхува, че детето ѝ може да бъде лишено от граждански права, ако не е регистрирано.

При положение че аз съм Христос, най-малкото не е възможно да се страхувам при цялата тази дяволска система на търгуването с всичко общо и безплатно, създадено само от твореца. Правата на всички са отнемани всъщност, коментира тя.

Галя се грижи за детето си сама, това е второто ѝ домашно раждане. Първото бебе е починало. 

Всичко мина с лекота, без никакви проблеми. Тогава беше без ток, без вода и без нищо. То и първия път беше без лекар. Лекарите дойдоха впоследствие по моя молба, защото четири часа бях в много сериозни болки, разказва жената.

Секретарката в местното кметство, която издава актовете за раждане, казва, че е с вързани ръце. Това е прецедент в нейната практика. Майката е отказала да даде съобщение за раждането, а бащата е неизвестен.

Ние сме сигнализирали полицията и "Социална закрила", те сигнализират прокуратурата и се образуват дела. И на самото дело съдията дава име на детето. По свидетелски показания на съседи, доктор и т.н. се вписва дата на раждане, пол, обяснява процедурата секретарката.

Кметът на Иван Вазово казва, че е безсилен и нищо не може да направи по въпроса. Очаква съдът да се произнесе.

Галя и тригодишното ѝ дете живеят без ток и вода в къщата си. Местните разказват, че жената не допуска никого в дома си, но виждали често хора да ѝ доставят храна и дрехи за детето.

"Не контактува с никого в селото, носи някакви ножове и всеки го е страх от нея", казва съселянин на жената. Съседка твърди, че не я е виждала да излиза с детето. Идвали са от социалната служба и от полицията, никой нищо не е могъл да направи. Според друга местна жителка майката си гледа добре детето.

Актът за раждане на момченцето ще бъде издаден по съдебен път. Дали в официалния документ то ще се казва Буда, както го нарича майката, тепърва ще стане ясно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

7

IvoIvo

26.10 2022 в 12:51

Луди колкото си искаш....

710

6

Д-р Мазникуров

26.10 2022 в 08:13

Бай Пешо, да не си ти бе, "бащата неизвестен" :) ? Да си ходил по пловдивските села предните години? Гледам събраното и погледче, и ахъм, ами добре сте си паснали сигурно :) ! ...

865

5

Constanza

25.10 2022 в 22:51

Ето разсъжденията ѝ след първото раждане:
https://www.youtube.com/watch?v=L74kUUyLBGI

Положението там е много сериозно. Горкото ѝ второ дете.

2051

4

Propaganda

25.10 2022 в 18:30

>Лекарите дойдоха впоследствие по моя молба, защото четири часа бях в много сериозни болки, разказва жената.<


А, я виж ти как вещерството и възвисяването отиват по ДЯВОЛИТЕ, когато започне да боли. Иначе само на хара кришна, фотосинтеза и онождане с неизвестни ставало.

Как е регламентирано за редно да отглеждаш дете без течаща вода и ток???????

700

3

Буда Банкянски

25.10 2022 в 13:44

хахахахахахаах не е лесно да си малоумен ...

625

2

1215

25.10 2022 в 11:19

Това недоразумение горко ще си скубе козината един ден.Още една жертва на масовото оглупяване.

345

1

Джендо Джедев

25.10 2022 в 11:01

Да позная ли на тая вещица какво й е отношението към епидемията и ваксините? ;)