Quantcast

Вълкан Хамбарлиев е граничарят, застрелял мигрант снощи

OFFNews - Бургас Последна промяна на 16 октомври 2015 в 12:28 12123 72

Снимка photo-briliant.com

Снимка от 2009 г. на ловната дружинка в Средец. По описанието, Вълкан е първият клекнал от ляво.

Вълкан Хамбарлиев, по непотвърдена информация, е името на граничния полицай, който застреля нелегален мигрант снощи, в района на Аврамов мост в община Средец, научи OFFNews от свои източници. Мъжът е на 42 г., от гр. Средец, по хоби е ловец.

Групата от над 50 афганистанци, която снощи проникна на родна земя, е налитала на бой и е показвала агресивно отношение към тримата гранични полицаи, които са отишли на място. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов на извънреден брифинг тази сутрин по случай снощният инцидент, при който граничен полицай застреля емигрант на границата край ГПУ Средец.

Всичко започнало около 22 часа, когато граничен патрул от трима служители се натъкнал на група от над 50 души, които се представили за афганистанци.

Всички от групата мигранти са били мъже, на възраст 20-30 години, "в добра спортна форма", заяви Костов.
Граничарите са дългогодишни служители на МВР и не са млади.

От мястото на инцидента е иззет пистолет и пълнител със 7 патрона вътре, което значи, че е изстрелян само един патрон.
Главният секретар на МВР уточни, че сред групата няма някой идентифициран като каналджия или български гражданин.
Местността, през която са проникнали мигрантите, е пресечена, трудно проходима и без ограда.

Има вероятно някой от задържаните да има познания за релефа на на местността.

Арестуваните са 54 души. Най-вероятно мигрантите ги очаква екстрадиция, но към момента това е в бъдещ план, тъй като никой няма документи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2015 в 15:42

Браво Вълкане и наслука! Все водача на глутницата да улучваш, пък било и с рикошет!
Хайде сега, продажни журналя, публикувайте източника на ИЗТЕКЛИТЕ лични данни на Вълкан, за да го замерим с яйца с изтекъл срок...

17.10 2015 в 10:28

Към Квазар: Ти сериозно ли? Как може да се срамуваш от това, че си българин? Тези на границата дори не са били никакви бежанци. Милееш за 20-30-годишни агресивни афганистанци в спортна форма, които са минали незаконно границата ни? Е браво, ти си достоен за разлика от твоите "мангалски сънародници". Като гледам сигурно и ти не си добре настроен към "мангалите", пък се чудиш на онези, които са против арабите, пресичащи границата ни. Вярно е, че хората много се озлобиха напоследък, но пък и твоето изказване не е нормално, особено щом не става дума за бежанци, а незаконни агресивни емигранти.

17.10 2015 в 09:54

Относно коментарите долу... В гранична полиция ИМА на въоръжение автомати Калашников 47, картечни пистолети и пушки, НО НЕ СЕ ПОЛЗВАТ - няма правна рамка, прекалено опасно е за личния състав да си ползва оръжието.

17.10 2015 в 09:51

С настоящето законодателство граница трудно се пази... Прекалената хуманност към престъпниците и нелегалните води до висока криминализация, липса на уважение и страх към полицията и неопазени граници. Повече правомощия за употреба на сила, поне в граничните зони!

17.10 2015 в 09:00

изпълнил задълженията си

16.10 2015 в 23:05

Веднага при Роската за Орден за Защита на Родината!!

16.10 2015 в 22:26

ЛЪЖЕТЕ, афганеца е загинал от рикоширал предупредителен изстрел. Браво на граничарите, свършили са си работата, а тя е защита на българската граница.

16.10 2015 в 22:02

Като сте му публикували на човека имената и снимка, да му бяхте посочили и адреса, па и на Гугъл мапс да го отбележите. Та някой афганистански "бежанец" ако реши да му отмъщава, да му е по-лесно да го намери.

Да ви у журналята! Майка си ще продадете ...

16.10 2015 в 21:41

Take no prisoners! Стрелять на поражение! Resistance Is Futile!