Уволниха директора на СМГ

Александра Маркарян 04 септември 2017 в 16:13 7503 4

Антони Стоянов

Директорът на Софийската математическа гимназия е уволнен.

Антони Стоянов си отива 10-ина дни преди първия учебен ден заради скандала с уволнението на учителката по математика Петя Тодорова. Тя бе отстранена дисциплинарно през юли с мотив, че като член на националната комисия на математическото състезание "Европейско кенгуру" е ощетила именно учениците от СМГ. Тогава заради спор между съорганизаторите - Съюзът на математиците в България и сдружението "Европейско кенгуру", явилите се при СМБ не бяха допуснати до националния кръг независимо от резултатите си. Тодорова заяви пред OFFNews, че не е можела да повлияе на това решение, но Стоянов не бе съгласен - тя е подписала протокола, защо, недоумяваше той.

Решението раздели родители, учители, ученици на два лагера. И едните, и другите протестираха, даваха пресконференции. МОН неуспешно се опита да потуши скандала, като посредничи. 

Заповедта за уволнението му е на началничката на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева. Тя вече е публикувала и обява в сайта на РУО, че се търси нов директор на СМГ. Тя е качена в 15.03 ч. в системата. В 15.30 ч. Кастрева даде пресконференция, за да съобщи решението си. А в 17 ч. срокът за кандидатстване за директорското място изтече. Още за конкурса - вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

4

Кирил Стоянов

05.09 2017 в 06:56

Така така после влизам аз в магазина и ми викат 3 + 3 правило 9 ;)

21061

3

рамбо

04.09 2017 в 17:30

Само след няколко месеца съдът ще го върне на работа и данъкоплатците ще платят обезщетението за неправомерно уволнение, но тогава няма да има пресконференции и режисирани "протести". Така се решават проблемите у нас, няма значение кой е прав, важно е кой има по-дебели връзки

8000

2

Albena Nikolova

04.09 2017 в 17:08

Основният въпрос е, колко пари не можаха да разделят този път МОН... това със състезанието Евроепйско Кенгуру у само върха на айсберга!
От както г-н Стоянов е директор на СМГ успехите на СМГ се множат в прогресия (която ви се харесва: и аритметичната е добра за сравнение!).
Жалко е, когато нещо създадено с любов и отговорност, работещо и ползващо се с доверие от ученици, родители, общество се унищожава по подобен административно безотговорен начин!

8000

1

Margarita Lazova

04.09 2017 в 16:39

Лакомията на МОН няма граници. Колко ли ще лапне сега Ваня Кастрева за това.
Жалко за СМГ , успяха да махнат човека със скандали. Не го познавам, дъщеря ми учи там и съм доволна до сега, ще видим новия директор...