Абсурд в СМГ: Докато напишем тази дописка, конкурсът за директор изтече

РУО даде само 117 минути срок за кандидатстване

Последна промяна на 04 септември 2017 в 17:10 13796 5

Ваня Кастрева

Искате да кандидатствате за директор на Софийската математическа гимназия?

Отговаряте на всички условия?

Съжаляваме, не може. Закъсняхте. Периодът за кандидатстване беше час и 57 минути. Току-що изтече.

Не, това не е несполучлив опит за шега с престижното училище, разтърсвано напоследък от скандали. Това е срокът, определен в обява на началничката на Регионалното управление на образованието към МОН Ваня Кастрева. Тя е за свободно място за временно изпълняващ длъжността директор на СМГ. Публикувана е днес в 15.03 ч., 30-ина минути преди Кастрева да обяви на пресконференция, че е уволнила директора на СМГ Антони Стоянов.

В обявата е посочен и крайният срок за подаване на документи - днес, 17 ч.

Полюбопитствахме да разберем кой е подал документи и звъннахме на посочения телефон. Уви, там минути след 17 не отговаряше никой. Утре в работно време ще попитаме и началниците на Ваня Кастрева - МОН, дали 117 минути са предпоставка за честен подбор на временно изпълняващия длъжността директор на едно от най-престижните училища в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1008

4

РУО-МОНстър

04.09 2017 в 22:08

Съветвам автора на дописката да хвърли едно око на останалите обяви за свободни работни места за временно изпълняващ длъжността „директор“. Първите няколко, които погледнах аз, също са пуснати в деня на изтичане на срока за подаване на документи, някои от тях - в 14:00 часа. Явно е обичайна практика, която навежда на мисълта, че правилните кандидати се информират по други канали, а не от страницата на управлението. Вероятно всички се досещаме как и защо.

-9282

3

wayOff

04.09 2017 в 18:43

Новак сериозно ли мислиш че ако сменим шапките на клоуните ще се промени представлението?

В България тия фарсове се разиграват още от дълбокия соц. Даже като чета някои исторически източници май по османско иго местните ни администратори са връткали подобни игри.

Е сега трябва да ги изритаме тая госпожа Кастрева да си ходи заради тоя конкурс само е достатъчно основание без оглед кой крив и кой прав в СМГ......

Ама (1) няма да излезем на улицата, (2) дори сега да я изгони баце угаждайки на протеста, след някой друг месец пак ще се прокрадне кравата в образователната система. Може да е на друго топло място и други правомощия, но пак ще прави поразии......колко пъти го гледаме тоя филм и го трайкаме....все ни е виновен етикета - ГЕРБ, ДПС, БСП, СДС, Костов, Софиянски, Станишев, Първанов, Луканов, Живков...все етикета. А че цялата купчина лайна има нужда от изриване не се сещаме, щото си намираме нов етикет и се надяваме по-малко да смърди ама не би.....

5787

2

Новак

04.09 2017 в 18:17

Герберастията в действие - явно мястото е освободено за "правилния" човек. Някои навици не се забравят с десетилетия!

4693

1

случайно прочетох

04.09 2017 в 18:04

Не се учудвам...