Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ученици и студенти в Пловдив чакат с дни на опашка за карта за транспорт

ОFFNews 01 октомври 2013 в 13:42 3085 0

Ученици и студенти в Пловдив са принудени да чакат с дни на опашка пред единствения пункт за издаване на карти с намаление за градския транспорт в града, съобщи bTV.

"Аз съм номер 401 на опашката. Казаха ми, че за 4 часа няма да успея да мина", разказа баба на ученик.

Някои ученици и студенти идват втори ден в опита си да купят карта с намаление. Ученичка например чакала общо 8 часа вчера и днес. В това време текат и часове в училищата, и лекции в университетите.

Чакащите пред пункта на бул. "Мария Луиза" са стотици. Тази сутрин първите дошли в 7 ч. - час преди отварянето на пункта. За да въведат ред сред чакащите, служители в пункта раздали номерца.

Студенти обясниха, че са се струпали толкова хора сега не защото са чакали последния момент, а защото сега са получили удостоверение от университетите си, без което не могат да извадят карта.

 

OFFNews опита да се свърже с "Градски транспорт - Пловдив" АД, за да разбере защо организацията е толкова лоша, как тя ще бъде променена и кой е отговорен. Нито един от дадените телефони не отговаряше. Изпратихме и писмено запитване до компанията, на което нямаме отговор.

Дружеството е собственост на "Транс сити" АД (67%) и на община Пловдив (33%). Управляващите "Градски транспорт - Пловдив" са Иванка Батаклиева, Димитър Великов и Недялко Шилев. Собствениците на "Транс сити" са Ангел Батаклиев (33.333%) и адвокатско дружество "Шилев и ко" (66.667%).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews