Социалните предприемачи от Европа и България се срещат в София

OFFNews 24 ноември 2018 в 07:15 4034 0

В понеделник и вторник в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“.

Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на бизнеса, институциите и социалните предприемачи от България и Европа.

В общ диалог те ще обсъдят как може да се използва силата на социалното предприемачество и иновациите за създаването на по-добър свят за децата и младежите. Мащабното събитие е с вход свободен, а регистрацията вече е затворена поради изчерпване на местата в залата. Затова организаторите са предвидили live stream на сутрешните сесии на конференцията, който може да се гледа във Фейсбук страницата на Reach for Change България.

В отделните дискусионни панели в програмата участие ще вземат над 40 водещи имена в различни сфери. Някои от участниците и лекторите, които ще се включат от българска страна, са: Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; Бисер Петков, министър на труда и социалната политика; Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката; Н.П. Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания; Силва Зурлева, член на борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп; Гжегож Кониечни, изпълнителен директор на ING Bank, клон България, както и шест социални предприемачи – финалисти в конкурса ПРОМЯНАТА - като Емилиян Кадийски – съосновател на Враца софтуер общество, Елисавета Белобрадова – съосновател на Оле Мале, Николета Попкостадинова – основател на Loveguide.

Специално за конференцията в България пристигат и Мария Габриел, Еврокомисар за цифрова икономика и общество, София Брейтхолц – изпълнителен директор на Reach for Change, както и социални предприемачи от пет европейски държави. Сред тях е Желко Кхермайер – основател на Feelif (Словения) и носител на наградата на

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови