Софийският университет отбелязва 24 май с академично тържество

OFFNews 24 май 2014 в 08:16 2138 1

Софийският университет ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май с академично тържество в Аулата на Ректората.

Събитието ще започне в 11.45 часа с приветствено слово на заместник-ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. дфн Анастас Герджиков.

Академично слово на тема: "Рационалност и интуиция в човешките решения" ще произнесе доц. д-р Георги Менгов, преподавател в катедра „Статистика и иконометрия“ в Стопанския факултет на Софийския университет.

По време на академичното тържество ще бъдат наградени победителите в Осмия национален литературен конкурс за стихотворение и разказ на Фондация “Св. Климент Охридски” за студенти с българско гражданство, обучаващи се у нас и в чужбина.

По традиция в деня на светите братя Кирил и Методий ще бъде връчена стипендия на Фондация „Блага Димитрова“ за студент от Факултета по славянски филологии на Софийския университет.

С награда на ректора на Софийския университет ще бъдат отличени участниците в отбора по програмиране на Факултета по математика и информатика на Софийския университет, които убедително спечелиха XXVI –та Републиканска студентска олимпиада по програмиране, която се проведе от 16 до 18 май 2014 г. в ТУ-Варна.

По традиция по-рано през деня Академическият съвет на Софийския университет ще участва в официалната церемония за отбелязване на празника, която ще започне в 11.00 часа при паметника на светите братя Кирил и Методий. Академическият съвет на Алма матер ще се присъедини към празничното общоградско шествие в 10.50 часа от главния вход на Ректората.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика