Склоняване към разврат ли са билбордовете, на които се гушкат мъже

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2018 в 09:55 4919 5

Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки предизвика скандал във Варна. Един от плакатите беше залят с боя от недоволни жители на града. След случката и след сигнали на граждани билбордовете бяха свалени.

И в другия град, в който също бяха сложени изображенията - Бургас, те също са премахнати.

От варненската община обясняват, че съдържанието не е нарушавало общинската наредба и поради тази причина те не са предприемали действия по свалянето им, а единствено са уведомили фирмата собственик на рекламните съоръжения за множеството сигнали, постъпили срещу билбордовете – над 70 за един ден.

Според Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот”, която инициира кампания да се подават сигнали срещу билбордовете, те склоняват към разврат и блудствени действия и са в нарушение на Наказателния кодекс.

„Какво ще си помислят 2 малки деца? Детската психика е изключително уязвима”, изтъкна тя.

„Не е допустимо да имаме откровена пропаганда на хомосексуални отношения, и то да се прави по начин, чрез който постепенно това да ни бъде налагано като някаква норма”, каза и общинският съветник във Варна Костадин Костадинов.

„Това, което тези билбордове пропагандират, не е нормално. Ние нямаме нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация, но не и това да се пропагандира. Кой какво прави в собствената си спалня, си е единствено и само негов личен проблем. По същия начин бихме били провокирани, ако видим билбордове с разголени жени”, подчерта той пред бТВ.

Естествено, на съвсем различна позиция е организаторът на кампанията за гей права.

„Тези плакати не противоречат по никакъв начин на установените правила за външна реклама. Тяхното сваляне и вандализиране е това, което е подсъдимо и неправомерно”, категоричен е Симеон Василев от фондация „Глас”.

Именно това е организаторът на кампанията.

„Не мисля, че една прегръдка между двама мъже е нещо скандално, порнографско или призоваващо към разврат”, заяви той.

По думите му целта на кампанията е да обърне внимание на дискриминацията и враждебността към ЛГБТИ хората и според него реакцията към този билборд всъщност е доказала, че проблемът е много по-дълбок.

Проектът е съфинансиран от ЕС и не виждам никаква причина това да бъде упрек, отбеляза още Симеон Василев.

По думите му целият проект е много по-голям и възлиза на около 150 000 евро.

„Обръщаме внимание на проблема с хомофобията, който е всепоглъщащ. Не можеш да покажеш едни чисто човешки отношения между двама души и да получиш реакция на злоба, агресия, хомофобия”, посочи Симеон Василев.

Според Ивайло Тинчев от Гражданска инициатива „Поход за семейството” билбордовете са провокация. Родителите са заинтересовани техните деца да не попадат на такива кампании, заяви той.

„Не можеш да станеш гей от гледането на един билборд, както аз не съм станал хетеросексуален, гледайки снимки на голи жени и сватби”, опонира му Симеон Василев.

Той призова родителите да не възпитават детето си в предразсъдъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4568

8

Tabadatko

14.12 2018 в 12:57

Толкова си жалък. В жалката си интелектуална неспособност не можа да измислиш нещо по-глупаво от потвърждение на думите ми, че си лицемер. Каза, че никога не заплашваш, а всъщност точно това правиш. Каза, че било ок, стига да е на закрито, но явно, че не е ок по принцип (обществото така искало). Колко глупав трябва да е човек, за да докаже тезата на опонента си? Разбирам те. На интелектуално ниво, ти си осмокласник. Затова работиш тази работа. Нямаш умения или морални качества, да работиш нормална работа. Вместо това си избрал пътят на националния предател, на безименното безгръбначно, скрило се удобно зад псевдоним, което, ако стане страшно и насира гащите. :) Успех с тази съдба. И имай предвид нещо много важно. Накрая, рано или късно, гей ще стане ок в България.

4568

5

Tabadatko

14.12 2018 в 11:19

Заплаши той, след като бе казал, че не заплашва. :)
Проблемът е ясен. Билбордове и кампании нямаше да се правят, ако хората не се страхуваха, да направят това, което искат, но на публичо място. Щом ти можеш да целуваш някого на улицата по устата, значи и двама мъже трябва да могат, без да се страхуват. Както и две жени.
Докато това не е реалност, ще има билбордове и прочие.
И само накрая, какво нахалство от страна на тези, които са против. "Можете да правите каквото си искате, но само където ви кажем!". Нужно ли е, да споменавам и лицемерието? Общинаря и ти ще си пуснете малко гей порно с две и повече жени тази вечер за разтуха.

4568

3

Tabadatko

14.12 2018 в 10:54

Първият коментар е на човек, на който му се плаща, за да седи в този форум. Аргументи няма. Има общи празни приказки и заплахи. Второто би следвало да е недопустимо във форума, обаче какво да се прави.
Иначе за натрапването, билбордовете не са безвкусни. На тях няма нещо неморално.
Същото обаче, не може да се каже за чалга музиката. Там развратът е очевиден. Обаче гърлите са налепени на централни места в София, а аз не протестирам, защото е тяхно право, да се рекламират. Защо? Защото те имат същите права, каквито имат и хората, които са имали лошият късмет, да се паднат гей по ПРИРОДА.
Точно така. Очевидно е за всеки умен човек, че става дума за природа. Т.е. това са български мъже и жени, които нямат равни права, заради кофти съдба. И този долу и другите на заплата от рубли разделят обществото и карат възрастни мъже и жени да се страхуват или такива като мене, да изпитваме срам.

12193

2

SC

14.12 2018 в 10:52

Тази тактика е болезнено очевидна:

1. Поставяш провокативни билбордове, които със сигурност ще предизвикат критики
2. Изчакваш да бъдат свалени
3. Ревеш, че се е случило точно това, което предварително знаеш, че ще се случи
4. Използваш суматохата, за да си правиш реклама, преструвайки се на жертва
5. Rinse and repeat

Никой не се интересува кой с кого се шляпка в леглото (освен кварталните клюкарки, може би). Хомосексуални е имало, има и ще има. Проблемът е натрапчивото, целенасочено навиране на съществуването им в носовете на останалите хора, сякаш това е нещо, пред което трябва да се дивим и прекланяме. Тези действия провокират досада, а в последствие и ответна реакция. Симеон Василев добре знае това и го използва за своята пропаганда.