Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Симеон Славчев от Група 5: Без коли в центъра на София при мръсен въздух, помощи за ток, не за дърва

OFFNews 13 декември 2018 в 09:47 1940 0

Енергийни помощи за ток и газ, а не на твърдо гориво, подмяна на отоплителните системи на гражданите – където е възможно газифициране и подмяна с отоплителни уреди, които да работят на ток или
екопелети.

Това са част от мерките, които предлага общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” Симеон Славчев, срещу замърсяването на въздуха в столицата. Според него е необходимо да се пусне изцяло безплатен градски транспорт и забрана за движение на автомобили през центъра на града в дните с критично мръсен въздух. 

„Мерките, които прилагат в момента управляващите в Столична община не са ефективни. Затова предлагам спешно да се свика работна група с участието на общински  съветници от всички политически групи, от администрацията на СО, от представители на МОСВ, народни представители от всички групи в Народното събрание, както и от граждански и неправителствени организации, които имат експертиза и отношение по темата с чистотата на въздуха. Работната група трябва да е отворена и за граждани от всички райони на София, смята Славчев.

Предлагам да се замрази проекта за завода за изгаряне, докато не се направи цялостна концепция и стратегия за чистотата на въздуха в София”, коментира още общинският съветник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!