Щурците и Арабеск с почетен знак на София

OFFNews 17 септември 2017 в 14:21 3510 0

Снимка Архив

Рок група "Щурците" получи почетния знак на София, отличието взе Кирил Маричков.  

За мен е чест да получа това отличие от името на групата. Благодаря на публиката ни, защото благодарение на нея
оцеляхме 50 години, каза Маричков на тържествената сесия на СОС днес. 

В словото си пред общинските съветници кметът Йорданка Фандъкова посочи, че начинът, по който изглежда София сега, в сравнение с преди десетина години, показва, че вървим в правилната посока. "Само след няколко месеца София ще бъде не само европейска столица, а ще е и столицата на Европа. Милиони очи ще са отправени към нас, хиляди хора ще бъдат наши гости. Нашата задача е да им покажем възможностите, които София дава за успешен бизнес, за по-добър живот", каза Фандъкова. По думите й това, което всички тези хора ще видят, е един от най-бързо развиващите се градове в света - град на образованите и подготвени хора, град на иновациите, град с величава история. Вярвам, че никой от нас няма да работи срещу интересите на града ни, допълни тя. Не е лесно да се представим достойно, изисква се много работа, но ако имаме любов и мъдрост в решенията, които взимаме, вярвам, че ще се справим заедно, каза тя, призовавайки всички в следващите месеци "да бъдем един отбор, който представя София и създава името на България".

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков благодари на софиянци за търпението им спрямо изпълнението на амбициозната строителна и инвестиционна програма на общината, която създава известно затруднение в придвижването в града. Той благодари за гражданската активност и участието на столичани във вземането на решения, както и за критиките, които отправят. 

На тържествената сесия с почетен знак на Столичната община бяха удостоени посланикът на Холандия Томас ван Орсхот, посланикът на Казахстан Темиртай Избастин, хор "Христина Морфова", балет "Арабеск". Носители на значката на София са проф. Ива Петкова и д-р Александър Оскар.

Почетни гражданини на София станаха бившият председател на СОС Владимир Кисьов и проф. Васил Николов. Почетен гражданин на София е и Гийом Робер, бивш директор на Френския културен институт, но той е в чужбина и не присъства на сесията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови