Шефът на агенция "Медицински надзор": Политици много - лекари и медицински сестри малко

OFFNews 07 ноември 2020 в 12:08 4037 0

Политици много - лекари и сестри малко. Хора, даващи акъл по телевизията, много - лекари и сестри малко. Това обяви новият шеф на агенция "Медицински надзор" д-р Георги Деянов пред бТВ. Той обясни, че липсата на сестри не е само отсега и не е заради пандемията от коронавирус. 

Сигналите, свързани със заразния вирус, са 80, в момента текат 133 проверки. Най-много са сигналите за PCR тестове. Една болница е върнала парите на пациент от тест, но Деянов отказа да назове болничното заведение. В агенцията не е постъпил сигнал за това, че не са изплатени заплатите на медицинския персонал във врачанската болница. "Ще обсъдим кой трябва да направи проверка. Ако болницата е общинска, е на разпореждане на кмета. Ще проверя и ако тя е в нашите правомощия, ще направим проверка", обясни д-р Деянов.

"Има становище на агенцията, което е публикувано на сайта, че коронавирусът не може да е повод за отказ за приемане на пациент. Никоя болница не бива да връща пациент", обяви шефът на "Медицински надзор". 

Той не скри, че понякога се срамува, че е лекар. Последното, което го е разтърсило, е случаят с малко дете със затруднено дишане с получен отказ от преглед. "За мен това е просто престъпление", коментира Деянов с уточнение, че е започнала проверка.

"Знам, че лекарите са ужасно изморени, знам, че им е трудно, но професията ни е да се грижим за болните хора. Моля лекарите да се отнасят с уважение към пациентите, да им дават необходимата грижа и да направят всичко възможно да дадат полагащата се на хората медицинска помощ", призова лекарят.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови