Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

САЩ отваря лотарията за зелени карти за 2022

OFFNews 07 октомври 2020 в 11:49 8410 0

Снимка Pixabay

Държавният департамент обяви началото на кампанията за зелени карти за 2022 г. - т.нар. програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV), съобщава посолството на САЩ у нас.

Всяка година по програмата се издават до 55 000 имигрантски визи за хора от страни с нисък процент на имиграция в САЩ. Участниците трябва да отговарят на конкретни изисквания, а визите се издават на изтеглените на случаен принцип измежду всички участници.

Кандидатите могат да подават заявки за участие в програмата DV-2022 по електронен път на адрес dvprogram.state.gov от 19:00 ч. българско време в сряда на 7 октомври 2020 г. до 19:00 ч. българско време във вторник на 10 ноември 2020 г. Няма да се приемат заявки, които са подадени по-късно от регистрационния период или по пощата. Няма такса за регистрация в програмата.

Законът допуска само една заявка за всеки участник за всеки регистрационен период. Кандидатите, които са изпратили повече от един формуляр, няма да имат право на виза по програмата DV. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!