Родители са готови да направят жива верига заради връщане на директорка на детска градина

Преди 4 години директорката е уволнена заради инцидент, при който шкаф пада върху ръцете на двегодишно дете. "Децата живееха в мухъл и нищета вътре", казва майка

OFFNews 19 декември 2023 в 10:22 8086 0

родители

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Родителите на деца в детската градина

Родители на деца от столичната 151-ва детска градина “Леда Милева" излизат на символичен протест пред сградата на детското заведение, като са готови да направят жива верига и да барикадират входа, тъй като днес на работа се връща освободената през 2019 година от длъжността директор Мирела Гошкарян.

Преди 4 години директорката е уволнена заради инцидент, при който шкаф пада върху ръцете на двегодишно дете. След няколко съдебни инстанции, едно възстановяване на длъжността и повторно уволнение, във вторник Гошкарян се връща след окончателно решение на втора инстанция от съда.

По думите на родителите това е немислимо. Те не излизат и за първи път на протест.

"Г-жа Гошкарян показа, че не може да бъде директор на такова детско заведение. Тя беше директор на тази детска градина 17 години и през цялото време не се направи нито един ремонт, децата стояха вътре, не излизаха да играят навън. Това беше един концлагер и не искам да се повтори. Децата живееха в мухъл и нищета вътре", заяви една от майките на демонстрацията.

Родителите са категорични, че след освобождаването на директора 151-ва детска градина се е променила много в положителен аспект.

В позиция на Столична община се казва, че решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, затова директорката трябва да се върне на поста.

"За да се гарантира добрата среда за отглеждане и грижа на децата в детската градина, Столичната община ще проведе среща с обществения съвет, ръководството и екипа на детското заведение. Най-важното е възстановяване на доверието и добрата атмосфера в детската градина, затова ще осигурим медиатори и контрол от страна на районната администрация. Столичната община е длъжна да изпълни решението на съда", допълват още оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика