Рекорден брой проекти в надпреварата за финансиране от Vivacom Регионален грант

Телекомът дарява 60 000 в осмото издание на знаковата си инициатива

OFFNews 18 януари 2023 в 17:27 218 0

Vivacom регионален грант
Рекордните 360 кандидатури на граждански организации събра осмото издание на Vivacom Регионален грант.

Рекордните 360 кандидатури на граждански организации събра осмото издание на Vivacom Регионален грант, което стартира в края на 2022 г. В най-мащабната си инициатива за развитие на местните общности, телекомът дарява общо 60 000 лева за проекти с потенциал да ангажират гражданите в различни тематични области и да подкрепят решаването на локални проблеми.

Приоритетните сфери в новото издание са образование и околна среда. Те са ключови за устойчивото развитие на всяко населено място, затова и приносът към качественото образование и чистата околна среда са във фокуса на отговорната политика на Vivacom и компанията-майка United Group.

Всички кандидатури във Vivacom Регионален грант ще преминат през два етапа на подбор – предварителна административна проверка и финална оценка от експертно жури. До края на януари ще бъдат избрани 50-те най-добри проекта, които ще преминат на следващия кръг – оценка от журито. Финалистите ще станат ясни до края на февруари, а победителите, всеки от които ще получи грант на стойност до 5 000 лева – през март.

Vivacom, като компания със сериозно присъствие и въздействие върху живота на гражданите в цялата страна, се ангажира дългосрочно с подкрепа развитието на регионите чрез подпомагане на местни организации и техните проекти. В рамките на седемте издания на Vivacom Регионален грант от 2015 година досега са реализирани 94 проекта на 86 граждански организации в 76 населени места в цялата страна. От всички проекти 9 имат национален обхват, 27 са реализирани в села и 49 – в малки и големи градове.

Общата стойност на грантовете, дарени във Vivacom Регионален грант за този период, е 441 000 лева за реализиране на проекти в областите образование, околна среда, местни общности, социална сфера, култура и изкуство, спорт, здраве и туризъм. През 2023 г. общата сума, дарена за 8-те издания на инициативата, ще надхвърли половин милион лева.

Vivacom Регионален грант се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки