Разрешават сватбите в парк "Врана", ще струват между 820 и 1640 лв.

Нели Чолашка 20 януари 2015 в 12:55 9126 0

Парк "Врана" ще бъде отворен за сватби и професионални фотосесии от тази година.

Това предвижда промяна в Наредбата за общинските такси, внесена от зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов. Тя ще бъде гласувана този четвъртък от Столичния общински съвет (СОС).

Двучасова церемония с до 100 гости ще струва на младоженците 820 лв., но ако искат церемонията да е сред трите вековни дъба, посадени лично от цар Фердинанд с до 200 гости, те ще трябва да платят 1640 лв.

В парка обаче ще се провеждат само обредите, но няма да се яде и пие там, за да не бъде унищожена уникалната растителност.

Във "Врана" вече ще могат да се правят и професионални фотосесии срещу 120 лв. 

С промените в наредбата се определя и такса за тържества в културните центрове в “Искър”, “Красно село” и “Надежда”. 1 лв. ще е билетът за деца от 7 до 18 г. и студенти. По 2 лв. ще плащат възрастните, а пакетът за цялото семейство ще струва 4 лв. Децата под 7 г., пенсионерите и хората с увреждания няма да плащат за вход.

Определена е и цена от 6 лв. за тон тор, преработен от листата, клоните и шумата в инсталацията на Хан Богров. Всяка пролет ще има кампания по безплатно раздаване на компост до 5 кг., уточни Барбалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !