Рапърът Играта издирван от Интерпол заради открадната самоличност

ОFFNews 21 февруари 2014 в 08:56 3738 0

Играта
Играта

Рапърът Играта е бил издирван от Интерпол, разказа самият той.

Преди два дни дни Ивайло Иванов, по-известен като Играта, шофирал към дома си в кв. "Възраждане" с приятел, когато полиция го спряла за проверка. След като му върнали документите, по радиостанцията се чуло "Код 1", а след това последвала инструкция: "Докарайте лицето в районното", описва ситуацията той пред в. "24 часа".

Полицаят, с когото разговарял, се качил в автомобила на Играта. Обяснил му, че трябва да кара към Пето районно, като не вдига повече от 40 км в час.
В управлението го попитали го дали е задържан и му казали да напише обяснение. В него певецът разказал, че преди година, на връщане от Кипър, граничните полицаи му задали въпроса дали някога е задържан в Германия. Казали му, че има лице с данни като неговите. "Тогава го взех за формална грешка, защото ме пуснаха", спомня си Ивайло Иванов. В 5-о РПУ любезно му обяснили, че вече са наясно, че става дума за друг човек, и пуснали Играта да се прибере. Инструктирали го в понеделник да иде в СДВР, за да има време документите да се придвижат дотам.

В крайна сметка се оказало, че объркването е станало, защото сърбин в Германия се представял с неговото име и е обявен за издирване. Играта е пътувал до Германия през 2007 г., на гости на тогавашната си приятелка.

Оказало се, че сърбинът бил криминално проявен и всеки път, когато му искат лични документи, представя данните на рапъра. 

От Интерпол следва да установят истинската самоличност на извършителя на престъпленията в Германия и да свалят от бюлетина за издирване имената на Иванов, разясниха процедурата полицаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!