Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Пускат движението по столичния бул. Тодор Каблешков утре

OFFNews 15 ноември 2020 в 13:04 2207 0

Движението по новоизграденото южно пътно платно на бул. "Тодор Каблешков" от бул. “България“ до ул. “Д. Белишки“ ще бъде пуснато изцяло утре, съобщиха от Столична община.

Движението ще бъде еднопосочно и ще се извършва в две пътни платна. Възстановява се и еднопосочното движение в северното платно към бул. "България". 

Изградени са нов водопровод, канализация, електро и телекомуникации, както и мрежи за газификация и топлофикация. Монтирано е улично осветление и са засадени 86 броя фиданки явори. Продължават строителните работи по тротоарите. 

Възстановява се движението на градския транспорт в района, след като са извършени 72-часови проби на контактно-кабелната мрежа за тролейбусни линии № 7 и № 8. От 16 ноември се възстановяват постоянните маршрути на тези тролеи, както и на автобуси 73, 74, 76 и 204. Възстановяват се и временно закритите спирки.

Работата по бул. “Тодор Каблешков“ се извършва поетапно с цел да се осигури входно-изходно движение за жилищните квартали. Булевардът е част от вътрешния градски ринг, а от разширението му се очаква да изведе трафика от центъра на града.

След реконструкцията и разширението булевардът ще е с две пътни платна за движение, тротоари и велоалеи. Резервира се и ивица за изграждане на трамвайно движение по средата.

Реконструкцията на кръстовището при ул. "Луи Айер" и работите по северното пътно платно на булеварда ще бъдат извършени през следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews