Психиатър: В Истанбулската конвенция не става ясно кой е жена

Нинова е храбра в опозиция, Борисов няма нужда да се преправя, за да пътува по кални пътища, според д-р Михайлов

OFFNews 01 август 2018 в 10:09 9491 4

Снимка бТВ

Истанбулската конвенция е опит за джендър превъзпитание, Конституционният съд правилно я отхвърли, заяви психиатърът Николай Михайлов. 

Тя е потребна, за да попадне в сферата на образованието и да се извърши трансформация на женския образ, каза лекарят по бТВ. По думите на специалиста "не става ясно кой е жена". Понятието "джендър" с основание плаши хората, смята д-р Михайлов. 

Само при повърхностен прочит може да се приеме, че Конвенцията ще се бори с насилието над жени. Насилието е нещо отвратително, но си имаме законодателство, уточни д-р Михайлов.  

Патосът на БСП да иска предсрочни избори е основан на опозиционната инерция, но друго е да упражняваш власт. Тя традиционно трудно се упражнява от БСП, коментира психиатърът. Нинова е храбра и последователна, тя е способен политик в опозиция. Старае се да покрие всички пластове на българската социалност - да бъде прост с простия, да бъде елитарна. Но Бойко Борисов няма конкуренция в това отношение. Той не трябва да се преправя, за да пътува по калните пътища, да разговаря с този или онзи, коментира д-р Михайлов. По думите му харизмата на просторечието, на простонародността на Борисов, не може да бъде сравнявана с никого. 

В политическото поведение на вицепремиера Валери Симеонов има известна неуравновесеност, коментира още Николай Михайлов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

4

limlim

01.08 2018 в 18:41

Психиатър, не психолог, и то мааалко пресилено - почти без клинична дейност. Виж гуру, ала Кашпировски - през цялото време. Говореща глава от телевизор - това е най точно. За малко бе в парламента, като част от миманса на Костов, но бързо го натириха. Ако не съм зает, с удоволствие слушам витиеватите му празни мисли...

11464

2

Sin

01.08 2018 в 11:19

Друго е да имаш харизматичен Орангутан. Ето към това трябва и ние всички останали да се стремим. Вижте какво пропускате, когато не се стремите към Харизматичните :
На един ръпон, който не се обижда от определението "тъп", не можеш нищо да му вмениш. Той е Телевизор. Той стои където са го поставили за да охранява дебелите днешни капиталисти, вчерашни комунисти и вечни кремълски гъзолизци.

Но не тъй стои въпросът с психолога/психопата/ тук. Защото той не е толкова прост и ограничен като крепения от тях на власт орангутан. И.Инджев: "Защото да си прост с простите е разбираемо, но да си слуга на агресивните глупаци, без да си един от тях интелектуално, е морално падение. За него няма извинение. ".