Просветният министър: Недоволните от "Комсомола" да се съобразят с мнозинството

OFFNews 06 ноември 2013 в 21:30 7004 32

Проф. Анелия Клисарова. Снимка: Сергей Антонов
Проф. Анелия Клисарова. Снимка: Сергей Антонов

 

Националното представителство на студентските съвети е избрано по Закона за висшето образование. Ако някой от протестиращите не е доволен от това представителство, той трябва да се съобрази с мнозинството. Това заяви министърът на образованието Анелия Клисарова в предаването „Лице в лице” по bTV.

На репликата на водещите, че Националното представителство на студентските съвети често е наричано "Комсомол", Клисарова отговори:

 "Този Комсомол е да кажем от 20 години, нали. Ама то е регламентирано в Закона за висшето образование. Ако студентите предложат друг, по-демократичен начин за избори от Общо събрание и гласуване за всеки тайно и поотделно, ако има по-демократичен начин, нямам нищо против".

Припомняме, че на срещата вчера с министъра на образованието дойдоха само безкритични към властта представители на студентски съвети.

Получи се една добра среща, имаше много медии, които да популяризират стратегията за висше образование, каза днес образователният министър.

Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да влезеш в диалог. Без диалог няма как да се постигне нищо в една демократична и правова държава, към каквато се стремим, добави тя.

Клисарова пак застана зад тезата си, че политиката няма място в университетите:

„Говорим съвсем сериозно, че в университета трябва да има образование, а не политика. Ако има политика – да е за образование. Ако нямаш мнение за образованието, как имаш гражданска позиция?” попита министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!