Просветният министър: Недоволните от "Комсомола" да се съобразят с мнозинството

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2013 в 21:30 6190 32

Проф. Анелия Клисарова. Снимка: Сергей Антонов

 

Националното представителство на студентските съвети е избрано по Закона за висшето образование. Ако някой от протестиращите не е доволен от това представителство, той трябва да се съобрази с мнозинството. Това заяви министърът на образованието Анелия Клисарова в предаването „Лице в лице” по bTV.

На репликата на водещите, че Националното представителство на студентските съвети често е наричано "Комсомол", Клисарова отговори:

 "Този Комсомол е да кажем от 20 години, нали. Ама то е регламентирано в Закона за висшето образование. Ако студентите предложат друг, по-демократичен начин за избори от Общо събрание и гласуване за всеки тайно и поотделно, ако има по-демократичен начин, нямам нищо против".

Припомняме, че на срещата вчера с министъра на образованието дойдоха само безкритични към властта представители на студентски съвети.

Получи се една добра среща, имаше много медии, които да популяризират стратегията за висше образование, каза днес образователният министър.

Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да влезеш в диалог. Без диалог няма как да се постигне нищо в една демократична и правова държава, към каквато се стремим, добави тя.

Клисарова пак застана зад тезата си, че политиката няма място в университетите:

„Говорим съвсем сериозно, че в университета трябва да има образование, а не политика. Ако има политика – да е за образование. Ако нямаш мнение за образованието, как имаш гражданска позиция?” попита министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 08:48

Че тази другарка първо: не говори правилен Български език
второ: трудно съставя дори едно просто изречение
трето: има сложен проблем с простата комуникация с медиите
четвърто:потъва в тъмна мъгла, касаеща кристално ясните проблеми в образованието

07.11 2013 в 12:48

Защо Варна си изхвърля боклуците в София да стават министри !?

07.11 2013 в 10:43

Тая па тъпа пача ще ми съставя изречения! ЕЙ ЛЕЛЕНЦЕ имаш 5 минути слава преди пак да потънеш в прашна картотека. Нещастна свинкя домогнала се до микрофон...

07.11 2013 в 10:35

мафиотке, малцинство си ти, обаче чифтето е у теб и сочи мен

07.11 2013 в 09:14

Последният риторичен въпрос на министърката - “Ако нямаш мнение за образованието, как имаш гражданска позиция?” ми припомня моята някогашна учителка по химия:

"Това е фруктоза - захар, бе момиче! Как можеш да я ядеш всеки ден, като ѝ не знаеш формулата?" Само дето чудесното чувство за хумор на моята химичка, щедро раздавано ни от нея, не пасва на изтърсеното от тая убавица. Последната очевидно не намира нищо смешно в безумния си въпрос - демонстрация на посредственост и пълна алогичност! И това същество е министър на ОБРАЗОВАНИЕТО! Професорка отгоре на всичко!

07.11 2013 в 08:50

"Ако нямаш мнение за образованието, как имаш гражданска позиция" WTF?!! Искам да знам мнението на Петното и другите видни представители на контра-културата за образованието!

07.11 2013 в 08:45

тая я знам, ровеше из кофите във Варна преди да я назначат за министър :-)

07.11 2013 в 08:14

Уви, шведец и когато мълчи не изглежда по-умна. Поздрав!

07.11 2013 в 08:10

Ник, тази кокошка все пак спада към жените, така че, ако обичаш - всичко в женски род! Поздрав!

07.11 2013 в 08:07

Това "Национално предателство..." е държавна, тоест платена от правителството организация и прави каквото е нужно на временните владетели. Колко ли струва това верноподаничество?