Студентите отказаха преговори с министри

Владимир Йончев 04 ноември 2013 в 17:58 4207 9

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

 

Протестиращите студенти, окупирали Софийския университет, отказаха преговори с министъра на образованието Анелия Клисарова.

Това стана на пресконференция, която те дадоха в двора на Ректората в 18 часа по повод интервюто на образователния министър в OFFNews. В него Клисарова каза, че иска диалог с протестиращите студенти, но в същото време заяви, че исканията им не са граждански, а политически.

В отговор те написаха, че отказват среща с нея и искат незабавно оставката й.

Като аргументи за взетото решение те изтъкнаха на пресконференцията, че няма да водят преговори "с представители на кабинет, който се е изчерпал".

Аргументът е същият, с който студентите отказаха и среща с министър-председателя Пламен Орешарски миналата седмица.

Един от лидерите на окупацията - Константин Голев съобщи, че за 16 часа днес е имало насрочен "мълчалив контрапротест" пред централния вход на Ректората. На него обаче не е отишъл нито един човек.

Студентите разбрали за контрапротеста от съобщение, получено от фейсбук страницата "Неспящите студенти", което било пълно с правописни грешки.

На събрание на протестиращите в окупираната 272 аудитория е било решено утре да се излезе с декларация на всички окупирани университети, съобщи Ивайло Динев. Свикан е Национален студентски щаб, в който влизат представители на 15 ВУЗ-а.

Друг от лидерите на протеста - Кирил Чуканов съобщи, че студентите са обнадеждени от социологическите проучвания, които сочат, че 60% от българите подкрепят протеста им.

--------------

Поради техническа грешка не успяхме да излъчим пресконференцията, както бяхме обявили първоначално. Моля, приемете нашите извинения!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков