Здравейте, другари! Каня ви на среща с министъра

Александра Маркарян Последна промяна на 05 ноември 2013 в 16:20 16320 61

Надя Младенова
Надя Младенова

 

Днешната среща между министъра на образованието и студентите, на която дойдоха само безкритични към властта представители на студентски съвети и организации като НПСС, е била старателно подготвена от БСП дни по-рано.

На 2 ноември, три дни след като Клисарова обяви, че кани протестиращите студенти на среща - привърженици на БСП (членове на младежкото БСП, депутати и кандидат-депутати) са получили имейл - покана за среща с министъра.

Писмото е изпратено от имейла на Младежката организация на БСП в София mobsp.sf@gmail.com. Подписано е с името Надя Младенова. Така се казва и началникът на кабинета на министър Клисарова.

Получатели на писмото са младежкото обединение на БСП в "Красно село", младежкото БСП в "Триадица", червеният кандидат-депутат Ленко Петканин, който опита да нахлуе в окупирания от студентите Ректорат с група младежи с бръснати глави.

Особено впечатление прави името на Десислава Славчева. Тя нашумя с това, че в живо включване на БНТ от Ректората се представи като студентка в Софийския университет, а впоследствие се оказа, че учи в Свищов и е председател на младежкото БСП във Връбница.

В списъка на получателите,  освен 24 по-неизвестни имена, присъстват още общинският съветник Калоян Паргов, депутатът от БСП Страхил Ангелов, както и самата Надя Младенова, до чийто личен имейл също е адресирано писмото.

Ето какво гласи то (запазени са оригиналните правопис и пунктуация, подчертаването е на OFFNews):

 

"Здравейте другари,

На 05.11.2013 година (вторник) от 10.00 часа, министъра на образованието и науката Анелия Клисарова, кани всички студенти от районните организации, както и техни колеги ако имат желание на дискусия. Срещата ще се проведе във фоайето на петия етаж в сградата на Министерството на образованието и науката на адрес бул. "Дондуков" 2А.

Заради пропусквателния режим, моля до понеделник на обяд, всеки, който желае да участва да изпрати три имена за потвърждение.

С пожелание за успешен ден,

Надя Младенова"

 

Освен началник на кабинета на министъра на образованието Анелия Клисарова, Надя Младенова е и председател на младежкото обединение на БСП в София и днес присъства на срещата със "студентските лидери".

Тя е сред инициаторите на издигането на паметник на ушите срещу централата на ГЕРБ през месец май тази година.

OFFNews изпрати запитване до г-жа Младенова и министър Клисарова чрез пресцентъра на Министерството на образованието, но минути след публикуването на материала Надя Младенова сама ни потърси за коментар.

Аз съм председател на Младежкото обединение на БСП и в това си качество изпратих имейла, каза Младенова. Направила съм го от официалния имейл на Младежкото обединение, от който съм изпращала хиляди покани, включително и за срещи с министри.

24-те "по-неизвестни" имена са на председатели на районни младежки обединения на БСП, които сте разпознали Ленко Петканин, Десислава Славчева и Калоян Паргов.

Имаше покана от министър Клисарова до всички студенти. Аз като председател на Младежкото БСП трябваше да я разпратя и до членуващите в нашите структури студенти. Ако не го направя, значи да не си свърша работата, каза Надя Младенова.

В съвместяването на двете длъжности няма конфликт на интереси, подчерта тя.

Изискването за трите имена беше на охраната на министерството. По-късно то отпадна и при влизането те не бяха искани, каза още Младенова. Тя допълни, че въпреки пратената от нея покана не е забелязала хора от младежките структури на БСП на срещата, но не може да гарантира, че не е имало някой, когото не познава.

Поканата за среща със студентите министър Клисарова отправи в сряда. Писмо с подобно съдържание, включително изискването за трите имена,  бе изпратено до всички ректори, а те са го препратили към своите студенти, уточни още Младенова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2013 в 18:23

Поли, какво ще кажеш за залегналия по корем Станишко на задната седалка?

11.11 2013 в 11:28

Тук Поля пак като Матросов запушва поредната амбразура, запълнена с динамит от тъпите и колеги. Браво Поля, заслужаваш медал Червено знаме и едно Червено куфарче, но уви- те свършиха... Затова, вместо да се упражняваш на тема министър ли е правилни или министърка, по добре се заеми с духовното си пречистване, ако при теб това е възможно. Ако малка част от енергията ти отиваше за нещо смислено, щеше да си много полезна на обществото. Но ти засега си избрала да се бъхташ за стотинките на червените олигарси и да се унижаваш пред всички тук с някакви размисли от типа кое е по-правилно да се каже- болшевик или болшевичка.Или по- добре- болшевинка? а най-добре большая гадинка...

07.11 2013 в 16:17

представям си. Започва срещата със студентите и другарката министър казва:
- хм, и сега к'во да си говорим, тра ла ла. офффф, само си губим времето заради тези смотани окупатори. в събота трябва на вилата да ходя, в неделя чичо на село искаше да му закарам гроздето до казана ... бах мама му колко съм заета, а сега и това ми трябваше. Защо ли въобще се хванах на тая простотия. Те кво ми обещаха, а то кво излезе ... гаси ...

06.11 2013 в 20:33

оставка к**

06.11 2013 в 15:48

Не, твоето е. Ти затова и не го позна :)

06.11 2013 в 15:44

Това, че ти не разбираш резултатите от мисловната им дейност, проблемът не е в нея. Просто толкова ти е личният капацитет :)

06.11 2013 в 15:09

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BE%D0%B1%D1%89_%D0%BD%D0%B0%D1%8 0%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7

06.11 2013 в 14:24

ТОЛКОВА ЛИ СИ ТЪП ИЛИ СЕ ПРАВИШ. -10 IQ-то ли ти е???

06.11 2013 в 14:22

ау, червената бълха поля била учителка по граматика. няма лошо - то и експертната министърка на спорта е специалистка по синтаксис. много са грамотни, това комунетата!!! и защо така им куца мисловната дейност, чудна работа!!

06.11 2013 в 14:10

Другарко... Направете ми като... ветаро! Червени лапачи!