Прокуратурата за пазарджишкия кмет с имение: Чист е като сълза

ОFFNews 01 април 2016 в 20:00 12712 19

Снимка bTV

Имотът на Тодор Попов

Не са открити нарушения при проверките, които пазарджишката окръжна прокуратура възложи на Националната агенция по приходите, за имотното състояние на кмета Тодор Попов. Няма открити нарушения и при шестте ревизии на фирмите на съпругата му, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БНР.

На Попов и на съпругата му са съставени два акта за по 14 хиляди лева, които след обжалване са отменени от териториалната дирекция на данъчна агенция в Пловдив.

Проверките на имотното състояние на кмета Тодор Попов и на семейството му започнаха след репортаж, в който беше показано имението му в Паталеница. Поради липса на извършено престъпление проверките са прекратени.

Тодор Попов. Снимка: "Монитор".

Тогава той бе заявил, че живее в "селска къща", която обаче има басейн, фитнес, джакузи, парник, изкуствена река, къща за гости и др. скъпи удобства.

"Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница и аз не се крия. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?”, коментира тогава Попов пред bTV.

Колата му пък струва 100 000 лв., а заплатата му е само 2000 лв. на месец. Това предизвика проверка, която явно обаче не е открила нередности.

Съпругата му пък живее в луксозен апартамент в затворен комплекс с басейн в столичния квартал "Витоша". Справка в имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма „Заводски строежи" - Пазарджик, разкри преди време bTV.

Цените на имотите във ВИП комплекса започват от 900 евро на квадрат. Семейството ползва два апартамента от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно.

„Моля ви съответно да не ми нарушавате личното пространство и да звъните. Каквото има, има си разследващи органи, те ще си установят. (...) И наистина не пристъпвайте натам, защото това вече е вече нарушение”, коментира Попова.

Фирма „Заводски строежи" ПС изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в Пазарджик. Тя е построила автогарата в града, ремонтира улици, детски площадки, закупува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Припомняме ви, че на 12 януари началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова бе застреляна пред дома си с 6 куршума.

От полицията установиха, че Стоянова е била убита заради финансов и икономически интерес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!