Прокуратурата прави пълна проверка на кмета Попов и семейството му

OFFNews Последна промяна на 24 април 2015 в 10:04 2541 2

Прокуратурата прави пълна проверка на кмета Попов и семейството му

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира за кмета на града Тодор Попов по повод луксозния му недвижим имот в село Паталеница.

Целта на проверката е да установи наличие на данни за престъпление за неплащане на данъци и сделки с имущество, придобито по престъпен начин, уточняват от прокуратурата. В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, даващи информация за стойността на имота, ще се провери времето за придобиване и построяване на сградите на имота, фирмите и лицата, участвали в построяването.

Прокуратурата проверява и дали имотът е деклариран в общинските служби.

Ще се установят и всички останали собственици на имота, като се провери и свързаността им с Тодор Попов. Ще бъде извършена пълна проверка на търговските дружества, в които има участие съпругата на Тодор Попов, и ще се поиска информация от НАП за разкриване на данъчно-осигурителната тайна на всички физически лица от търговските дружества. Ще бъде проверена и счетоводната дейност на дружествата.

Ще бъде извършена пълна проверка на доходите на семейство Попови, заемите, ако са придобивали такива, и начинът на изплащането им.

Прокуратурата ще изиска и договора за ползване на автомобила, за който се твърди, че е предоставен от "приятел, спечелил търгове по ЗОП с възложител Община Пазарджик".

В началото на януари в Пазарджик беше убита шефката на кабинета на кмета Татяна Стоянова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2015 в 12:03

Дали сега ще му наложат поне глоба от 200 лв за неплащане на данъци в срок или...?

24.04 2015 в 11:21

Хо-хо-хо! Попов е бивш съдия, та май и председател на районния съд в Пазарджик, приятел и сътрапезник на всички прокурори там.