Кметът на Пазарджик живее в "селска къща" с басейн, фитнес и изкуствена река

ОFFNews 21 април 2015 в 20:15 29683 24

Имотът на Тодор Попов.

Снимка bTV

Имотът на Тодор Попов.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов живее в "селска къща" с басейн, фитнес, джакузи, парник, изкуствена река, къща за гости и др. скъпи удобства, съобщиха от bTV.  

„Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница и аз не се крия. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?”, коментира Попов.

Някои общински съветници се съмняват, че той може да си позволи подобно имение и да кара кола за 100 000 лв. при положение, че заплатата му е 2000 лв. на месец.

„Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината”, заяви общинският съветник Румен Петков.

Имотът се намира в село Паталеница и е построен през 2014 г., като всичко е опасано с висока ограда.

Припомняме ви, че на 12 януари началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова бе застреляна пред дома си с 6 куршума.

От полицията установиха, че Стоянова е била убита заради финансов и икономически интерес.

Според източници на БНТ от разследването, покушението срещу Татяна Стоянова е поръчано от бизнесмен, който е платил сериозна комисиона, за да се сдобие с терен в центъра на Пазарджик.

Разследващите установили, че Стоянова е имала ключова роля в уговарянето на комисионата и предаването на парите.

Въпреки че е платена сериозната сума, сделката се е провалила, атрактивният имот е купен от друг, а парите от тлъстия подкуп не са върнати.

Разследването се води от Софийската градска прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!