Прокуратурата прекрати проверката срещу полицайката от "срамния обиск"

Обвиненията на Борислава Латинова се опровергават от видеозаписи

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2014 в 17:16 8552 23

полицай Нели Върбанова

Софийска районна прокуратура (СРП) прекрати проверката срещу полицай Нели Върбанова от 4-то РПУ в София, която бе обвинена, че е бъркала с пръсти, без ръкавица, "отпред и отзад" под бельото на студентката Борислава Латинова по време на "срамен обиск".

Проверката е била прекратена вчера, защото твърденията на младата студентка се опровергават и от видеозаписи.

Освен това обясненията, които дали посочените от Латинова за очевидци, се различавали много от твърденията на самата студентка. Свидетелите не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на момичето от страна на полицайката. 

Версията на студентката Борислва беше, че на 17 октомври тази година, по време на полицейска проверка на столичен булевард, служителка на реда е вдигнала блузата й, а после я е опипала и я попитала защо не носи сутиен. Младата студентка казваше още, че полицайката се държала изключително грубо.

"Бръкна ми с ръка в панталона, под гащите, не мога да ви обясня къде точно ми е бръкнала, защото е унизително", твърдеше през сълзи Латинова.

Младата студентка обиколки няколко телевизионни предавания, за да разказва шокиращата си версия. Тя дори направи протест пред столичното 4-то РПУ

В края на миналия месец полицайката дори се подложи на детектор на лъжата, за да докаже, че не е извършила сексуален тормоз срещу младата студентка и не е надвишила правомощията си по никакъв начин. 

"Подчертавам, че обиск не е имало. Това беше проверка за осигуряване на личната безопасност - както моята, така и нейната", каза тогава Върбанова.

Междувременно стана ясно, че Борислава Латинова и останалите, които са пътували в спряната за проверка кола, фигурират в системата за МВР за престъпления като дребни кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2014 в 10:18

OFF, OFF ! Докога ! Поставена ви е задача за бързо и несимволично повишаване на квалификацията. И какво виждаме? В заглавието пишете "спря", а малко по-долу "прекрати", после пак "спря". Да не би да мислите, че е едно и също? Я сега да препишете на ръка съответните глави от Наказателно-процесуалния кодекс и друг път да знаете. При следващата черна хроника ще бъдете проверени!

06.11 2014 в 10:08

http://img-9gag-lol.9cache.com/photo/a6dZYRe_460s.jpg

06.11 2014 в 09:11

Докога ще ни занимават с тази проститутка на повикване.Правила свирки на 4-ма в колата.Е....а се с подземния свят в половин София.Сега медиите ни я изкарват девственица.

06.11 2014 в 08:14

Ти как точно потвърди, че всички мнения "във фейсбук под статия по този случай бяха писани" от едно IP?
От CIA ЛИЧНО ТИ СЕ ОБАДИХА И ТИ ПУСНАХА РАЗПЕЧАТКИ ЛИ?

06.11 2014 в 07:40

Какви глупости , чак сега изкочи този мистериозен запис , ЕДИН МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ , във фейсбук под статия по този случай бяха писани коментари в подкрепа на ''полицайката'' и всички IP бяха един и същ , тия тактики за манипулации от соц време , мвр може да си ги завре от-заде.

06.11 2014 в 07:39

Какви глупости , чак сега изкочи този мистериозен запис , ЕДИН МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ , във фейсбук под статия по този случай бяха писани коментари в подкрепа на ''полицайката'' и всички IP бяха един и същ , тия тактики за манипулации от соц време , мвр може да си ги завре отзаде.

05.11 2014 в 23:24

А къде е сега прокуратурата да се самосезира за обвинения за оронване на престижа на полицията?

05.11 2014 в 23:07

Според мен, без да имам претенции, че разбирам от право, но всички ние данакоплатците ще платим прие дно дело в Стрестбур, което 100% ще заведе бащата на девойката. Следих всичко по този случай и съм напълно убеден, че ще спечелят. Следете тази случка - ще излезе след известно време! Там няма да се занимават дали девойката преиграва (почввчето хора мислят така), просто ще спечелят защото нащата държата и нашата полиция наруши десетки наши и евроепейски закони (игнорирайки дори какво се е случило - това им е тяхната стратегия)!

05.11 2014 в 21:53

Браво,браво,браво!!!!
Балканския зеленочорапест миризливец е винаги наясно със световната конспирация,но е подозрително доверчив към умозаключенията на "специалисти" доказани единствено на софрата...,ако е на аванта.

05.11 2014 в 21:52

@Вече съм те шибал,
ааааа, не забравяме, не забравяме...
Ако видя някой паднал полицай/ка в някой тъмен ъгъл, първо ще го донаритам и после ще си прoдължа по пътя.

А тая лайнярка "ченге", сега може и да се измъкне, но все някога ще се надене на мотиката, от сърце ѝ го пожелавам.