Студентката от срамния обиск съгласна да иде на детектор на лъжата (снимки)

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2014 в 17:40 14230 36

Снимка Сергей Антонов

плачещата Борислава Латинова

Студентката Борислава Латинова, която твърди, че е била публично унижена от полицайка по време на обиск, е готова да се подложи на детектор на лъжата.

Това каза самата Латинова по време на протест, който се състоя днес пред 4-то РПУ в София - там работи полицейският екип, заподозрян за срамната проверка на момичето.

Пред полицейското управление десетки близки и роднини на момичето изразиха недоволството си от факта, че все още не е известна самоличността на полицайката, която е бъркала с пръсти, без ръкавица, "отпред и отзад" под бельото на момичето. 

На демонстрацията присъстваха приятелят на Латинова, както и останалите момчета, станали свидетели на обиска. Те потвърдиха историята, която момичето разказа още в събота, предаде репортер на OFFNews.

Момичето обясни, че няма нито една лъжа в това, което е разказало и твърдо застава зад думите си, че полицайката й е вдигнала блузата и е бръкнала под бельото.

На събитието имаше и други граждани, които твърдяха, че са подлагани на унижения от патрулиращи полицаи в София.

Една възрастна жена подари на младата студентка вълнени чорапи, които да носи през зимата. Момичето се трогна от милия жест и се разплака. Събралите се опасяват, че случаят ще се потули. 

Не присъстваше нито един полицай, който да охранява събитието, независимо от това, че то беше точно пред столично полицейско управление.

Междувременно директорът на СДВР Младен Маринов обяви, че полицаи от столичното 4-то РПУ ще минат на разпит с детектор на лъжата заради случая с младата студентка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2014 в 10:28

Ако ще и Джак Изкормвача да заловят полицаите са длъжни да спазват закона и процедурите определени за извършване на проверка, обиск и арест! Това изключва физически и психически тормоз, унижение, произвол и превишаване на служебни правомощия! В конкретния случай - анонимната полицайка и колегите и неми свидетели трябва да обяснят каво е наложило или по чие нареждане са избрали момичето за проверка. Защо са се държали грубо, извършили са основн обиск на улицата? Защо точно на момичето, а не на спътниците или на всички? Какво е установил обиска? Описани ли са резултатите на обиска по надлежен ред? Ако е имало закононарушение какви мерки са взети - издаден ли е акт или извършен арест? Спрямо други лица прилагани ли са тези методи в рамките на акцията? Ако да - защо? Ако не - защо? Какви са резултатите? След отговор на тези въпроси нека отговорните извършители и началниците им понесат съответните предвидени в закона дисциплинарни и наказателни мерки! П.С. Балкански и шизофреничен червен боклук, евтин и безмозъчен мазохист! Скрит като мишка в интернет получава удоволствие да дразни, да бъде обиждан и псуван. Така се чувства жив и затова виси нон стоп и провокира. Типичен чугун.

22.10 2014 в 09:14

Балканскииииии, както винаги съм казвал досега, ти си ЕДНА ПУТКА ЗАСПАЛА. Нещастно човече :)

22.10 2014 в 09:08

Много се радвам, че си търси правата. Всичко трябва да се поучим от нея и да се сетим най-накрая, че не сме полицейска държава. И аз съм на мнение, че независимо от състоянието или човека, той си има права и никой, особено полицаите, които не бива да имат пристрастия, нямат право да ги нарушават. Специално за " Ама и аз имам деца" Това изобщо не Ви влиза в работата, много по-важно е да си потърси правата в момента а ученето може да се навакса. С това си разбиране ходим само на работа с наведени глави и не ни остава време да поправим несправедливостите !!!

Пожелавам приятен ден с удоволствие бих подкрепила протеста ако има информация кога и къде.

22.10 2014 в 09:04

Балкански и неговите другари по малоумие трябва надълбоко да ги проверят изотзад - да не би там да им е мозъка. Аз мислех, че просто е тъп комунист и платен трол, той се оказа тъп по рождение и съдба. Някои други коментатори също. ИДИОТИ!

22.10 2014 в 06:57

Хайде прочети какво е записано в закона, за да разбереш, че подобни обиски не се правят на публично място, а в полицейското управление.

Няма професро, който да знае достатъчно. Ако беше обратното, щеше да има печеливш бизнес.

22.10 2014 в 00:43

Няма да отговаряме на ЛИЧНИ НАПАДКИ. Нашия интерес към този случай е ЧИСТО АКАДЕМИЧЕН, тъй като поставя много интересни теоретико-практически въпроси на полицейската работа:

1. Може ли тази проверка да се квалифицира като стандартна полицейска процедура Body cavity search (в случая в ограничен обем - anal and vaginal cavity search), след като не се знае точната дълбочина на проникването?

2. Имала ли е полицайката възможност да извърши на публично място Visual (strip-search), а не manual (anal and vaginal) cavity search. Очевидно не, затова е приложила единствено възможния в тази обстановка вариант, тъй като освен това според инструкциите "visual inspection of the rectum will not reveal objects concealed deeply inside".

3. Каква е практиката в братските полицейски служби и има ли тя почва у нас? И още имало ли е възможност тази проверка да бъде извършена НЕ НА МЯСТО, а както някои тук предлагат - след арест в районното, при положение че при транспортирането съществува вероятност лицето да се освободи от уликите?

Защо просто не се опитате да отговорите на тези въпроси, без да се впускате в лични нападки?

22.10 2014 в 00:35

Колеги,за всяка свиня идва Коледа,няма да бъде подмината и местната Балканска свиня,включително и всичките и превъплъщения(Гацо,spirit и т.н.).

22.10 2014 в 00:35

Колеги,за всяка свиня идва Коледа,няма да бъде подмината и местната Балканска свиня,включително и всичките и превъплъщения(Гацо,spirit и т.н.).

22.10 2014 в 00:27

Питайте я за криминалното и минало!!!
 
X