Студентката от срамния обиск съгласна да иде на детектор на лъжата (снимки)

OFFNews 21 октомври 2014 в 17:40 15068 36

Снимка Сергей Антонов

плачещата Борислава Латинова

Студентката Борислава Латинова, която твърди, че е била публично унижена от полицайка по време на обиск, е готова да се подложи на детектор на лъжата.

Това каза самата Латинова по време на протест, който се състоя днес пред 4-то РПУ в София - там работи полицейският екип, заподозрян за срамната проверка на момичето.

Пред полицейското управление десетки близки и роднини на момичето изразиха недоволството си от факта, че все още не е известна самоличността на полицайката, която е бъркала с пръсти, без ръкавица, "отпред и отзад" под бельото на момичето. 

На демонстрацията присъстваха приятелят на Латинова, както и останалите момчета, станали свидетели на обиска. Те потвърдиха историята, която момичето разказа още в събота, предаде репортер на OFFNews.

Момичето обясни, че няма нито една лъжа в това, което е разказало и твърдо застава зад думите си, че полицайката й е вдигнала блузата и е бръкнала под бельото.

На събитието имаше и други граждани, които твърдяха, че са подлагани на унижения от патрулиращи полицаи в София.

Една възрастна жена подари на младата студентка вълнени чорапи, които да носи през зимата. Момичето се трогна от милия жест и се разплака. Събралите се опасяват, че случаят ще се потули. 

Не присъстваше нито един полицай, който да охранява събитието, независимо от това, че то беше точно пред столично полицейско управление.

Междувременно директорът на СДВР Младен Маринов обяви, че полицаи от столичното 4-то РПУ ще минат на разпит с детектор на лъжата заради случая с младата студентка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!