Студентка твърди, че полицайка я е съблякла и опипвала на улицата

OFFNews 18 октомври 2014 в 18:47 25355 51

Борислава Латинова.

Снимка Нова телевизия

Борислава Латинова.

Студентка твърди, че е била публично унижена от полицайка без абсолютно никаква причина.

В петък след полунощ Борислава Латинова от Югозападния университет се прибирала от дискотека заедно с още 3 момчета в колата. На кръстовището край Семинарията в София автомобилът е спрян за проверка от полицията. Шофьорът си дал документите, а двете момчета пътници признали, че са имали предишни криминални прояви.

Проверката на документите на пътниците в колата обаче се забавила, пристигнала втора патрулка, претърсили двамата младежи, които преди са имали криминални прояви. После полицията претърсила и колата, но в нея нямало нищо подозрително. След това органите на МВР закопчали едно от момчетата, а единствената полицайка сред униформените почукала на стъклото до Борислава с думите: "Ти си следваща".

„Чука ми на прозореца, свалям го и тя ми вика „Слизай“. Защо? Тя ми вика „Твой ред е“. И аз: „мой ред - какво?“ Тя казва: „Не говори много, а слизай“. Отваря ми вратата и ме издърпва навън. Взима ми чантата, обръща я на обратно на задния капак на колата и започва да рови. Вика ми „Събличай се“. „Как така, аз съм на булеварда, как така да се съблека“? И ми казва пак „Събличай се“, и ми сваля ципа, сваля ми суичъра и ми вдига блузата, като ми я нахлупва на главата", разплака се в ефира на Нова тв студентката.

Тя обясни, че през това време по булеварда минавали хора, смеели се и я снимали. Борислава твърди, че служителката на реда я е опипала и я попитала защо не носи сутиен.

„Аз й казвам „нямам големи гърди, не нося сутиен“. И тя ми отвръща - „И аз нямам големи гърди обаче нося, защото е неприлично да не носиш сутиен“. И не ми дава да си сваля блузата и си стоя така на булеварда. Тя ме съблече на място, бръкна ми с ръка в панталона, под гащите, не мога да ви обясня къде точно ми е бръкнала, защото е унизително, и аз седя вцепенена, защото не знам какво да направя, тя е полицай", обясни Борислава.

Бащата на потърпевшата - Христо Латинов, видимо гневен каза в "Часа на Милен Цветков", че униформената служителка е бъркала с пръсти, без ръкавица, "отпред и отзад" на дъщеря му.

Младежите твърдят, че през цялото време на гаврата 4-5 други полицаи са стояли и са гледали, а всеки опит на момчетата, които са били с Борислава, да спрат случващото се, е бил пресичан от полицията.После младежите и колата са били вкарани в 4-о РПУ в Лозенец през задния му вход.

Щом разбрал какво се е случило, Христо Латинов е пристигнал моментално там, искайки обяснение какво и защо е станало. Отговор обаче не получил. Служител в районното, който бащата описа като млад и възпитан, поискал да не се раздуват нещата излишно и да не се скандализира случаят.

Накрая момичето и спътниците й били изведени от сградата на районното, придружени от 2 полицаи, единият от които именно е бил участник в гаврата. Бащата поискал обяснение от него, но отговорът на служителя на реда бил - „Аре, бе, млъквай бе, че да не ти се случи нещо“.

След 4 часа стоене пред РПУ-то Христо Латинов поискал и името на виновната полицайка, но то не му било дадено, също както и не получил обяснение за станалото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!