Полицайката от "срамния обиск": Направих само проверка, не съм събличала момичето

Студентката Борислава има регистрация в МВР за кражба

OFFNews Последна промяна на 25 октомври 2014 в 09:42 22742 73

полицай Нели Върбанова

"Подчертавам, че обиск не е имало. Това беше проверка за осигуряване на личната безопасност- както моята, така и нейната".

Това обясни пред журналисти полицай Нели Върбанова от 4-то РПУ в София, която бе обвинена, че е бъркала с пръсти, без ръкавица, "отпред и отзад" под бельото на студентката Борислава Латинова по време на "срамен обиск".

Върбанова обясни, че проверката е продължила не повече от 5-6 минути и твърдо не е събличала дрехите на студентката.

"Борислава има регистрация в масивите на МВР за кражба и е получила административно наказание", разкри полицайката.

Полицайката се е явила на детектор на лъжата, за да докаже, че не е обискирала студентката: "Минах на полиграф по собствено желание. Това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината".

Върбанова обясни, че не е проговорила по-рано, защото цялата тази медийна вълна й дошла изневиделица и не е била подготвена за подобна негативна известност. Полицайката каза още, че няма представа какви са мотивите на студентката за твърденията й.

"Борислава съдействаше изцяло, беше спокойна докато течеше проверката. Не изказа протести относно проверката. Говореше съвсем спокойно и адекватно. Беше придружена до районното от колега, за да даде писмени сведения да хората, с които е била", обясни полицайката.

На въпрос дали смята да заведе дело за клевета срещу младата студентка, полицайката отговори: "С тези въпроси се обръщайте към моя адвокат".

Директорът на 4-то РПУ заяви, че има записи от камери. Той каза още, че се води проверка от Софийска районна прокуратура.

Тримата, придружаващи Борислава Латинова, също фигурират в системата за МВР- за престъпления като кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици.

Ето каква е историята на полицай Нели Върбанова за случилото се:

"Това беше една обикновена проверка, рутинна, която се прави в определени ситуации. Същата вечер бяха нощна смяна, изпълнявахме задачи, зададени от инструктаж. Беше се случило тежко криминално престъпление същата вечер, имахме засилени мерки за сигурност- проверки на автомобили. Видяхме този автомобил, спряхме го и се пристъпи към рутинните изпълнения, които ние си знаем и ги правим при такива ситуации.

Извършихме проверка на пътниците, те бяха 4 на брой. Имаше и една жена. Помолих жената учтиво да слезе от колата. Тя слезе, съдействаше ми, попитах я дали има нещо забранено в нея. Тя каза, че няма, но аз съм длъжна да проверя, все пак става въпрос за моята лична сигурност и нейната също. Помолих я да си отвори чантата, тя го направи. Показа ми какво има в нея, след като се уверих, че няма нищо опасно и забранено, преминах към проверка на якето, която тя вече беше свалила. В якето също нямаше нищо опасно и я помолих да влезе обратно в автомобила и това беше."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.11 2014 в 16:09

Мръсните тайни на Борислава Латинова
http://www.silnabulgaria.com/%D0%BC%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%BD% D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BB/

27.10 2014 в 15:35

Познавам полицайката ,добър служител е!Има нещо гнило тук!!!!

27.10 2014 в 10:58

Не е нужно да си психолог със 100 годишен стаж, за да разбереш каква гнила стока са баща и дъщеря Латинови.Пак ще повторя - играха зле скалъпено театро срещу редови полицаи точно когато те-редовите протестираха срещу промени в пенсионирането им.Естествено Латинови са рекетирали не просто за слава, а за облаги - споразумение за чисто минало на детенцето на тати.

27.10 2014 в 06:19

За Балкански и произходът... то си е нАука.... професур е все пак....
обиск се прави... кажи как де!!! и кво намерили??? рубли?
омерзен балкански цвик. Путю балконски... Пфуууу
Умерзен. Изчезвай!!!

26.10 2014 в 17:14

Веднъж да се съглася с Балкански....веднъж

26.10 2014 в 16:01

Абе, вие нормални ли сте? Може ли да си представите, че една жена независимо дали е полицай или не, така ще бръкне без ръкавици в гащичките на друга жена и отпред, че и отзад, че и я опипвала и то пред други хора на улицата. Това е просто не смешно, а отвратително и гнусно. Не знам какви причини има това момиче /студентката/ да говори тия нелепици, но като я гледах по телевизията се отвратих от пошлата и фалшива игра . Явно се играят някакви задкулисни игри, някой иска да компрометира друг в МВР и накрая го отнася една жена, която си изпълнява служебните задължения и бива оклеветена.

26.10 2014 в 14:26

Някой или някои, примерно родителите/приятелите на студентката, ако не го мързи и не се скъпи, да вземе да се разрови из годините, прези които ей тази със скубаните вежди НЕ Е била още полицайка. Това значи едно 20-тина години назад. Като се има предвид, че това бяха едни от най-тъмните години, няма как да не извадят все нещо, което да развяват срещу "криминалната регистрация".

26.10 2014 в 11:28

За 25 години демонокрация либерастите, толерастите, мултикултурастите и обикновените педерасти дори не успяхте да разрушите всичко, създадено по време на соца, колкото и да се опитвахте, каквито и ОГРОМНИ УСИЛИЯ да положихте в услуга на вашите еврогейско-педероатлантически господари.

Дори и за това не ви бива. По времето на бай Тошо, България беше преди Румъния и Албания, обаче сега дори и те ни надминаха, и останахме последни - НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА. Ма за това ЗАСЛУГАТА е само ваша.

Български НИСКИ ЗАПЛАТИ и еврогейски ВИСОКИ ЦЕНИ. Безработица, престъпност, корупция, деморализация и поквара. Ей го тоя случай е нагледно доказателство за пълната развала на обществото, благодарение преклонението пред западняшките "ценности".

Омерзен съм, и освен това сте много досадни. Отивам да слушам Вагнер и после ще разцъкам леко Zombie Shooter. Отегчихте ме още преди обед, пфууу...

26.10 2014 в 09:30

Професоре Балкански, закопахте България, вашето поколение, дето ги разбирате работата по-добре.

26.10 2014 в 09:28

Коментар на адвокат Николай Хаджигенов:
Дзен и милиционерските неволи http://hadjigenov.com/?p=3809