Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Проф. Драганов за пиянството му: Т'ва ли ни е темата? Не съм убил на пешеходна пътека някоя бабичка

OFFNews 10 май 2014 в 19:09 5592 19

"Т'ва ли ни е темата, т'ва ли ни е темата?" Това беше отговорът на професор Драгомир Драганов на въпросите защо си е позволил да шофира в нетрезво състояние и да пие посред нощ в Ректората на Софийския университет от водещия на Нова тв Сашо Диков.

Вместо да отговори, професорът по история, който бе пенсиониран от СУ след последното му залавяне да шофира с 2,44 промила алкохол на 5 април 2014 г., обяви, че за България била подходяща абревиатурата "ЗОО", която означавала "злоба, омраза и отмъстителност".

Той се възмути, че "всеки ден хващат 50 такива, на всички им пишат само инициалите, само за мене изведнъж гръмна лешоядната преса, продхранена от жадните за сензации полицейски началници", а той не бил направил нищо страшно. "Не съм убил на пешеходна пътека някоя бабичка", каза Драганов.

Проф. Драганов смята, че студентите, които го заснели пиян посред нощ в Ректората са извършили подлост.

"Даже и в дивия Запад едно време когато са се гърмели един друг са казвали "Ей, мъж, обърни се с лице към мен!". Ако те гръмнат в гръб или те заснемат в гръб как би погледнал на това нещо като на почтеност, коректност? Става въпрос за 3 през нощта", каза проф. Драганов.

Професорът призна: "Сгафих като се напих", но даде да се разбере, че всъщност гафът му бил, че "аз поканих студентите да дойдат на четворното празненство, аз, наивник, наивник в трета възраст".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!