Ранобудните преподаватели с декларация срещу проф. Драгомир Драганов

Ивайло Анев 18 февруари 2014 в 14:40 3293 1

проф. Драгомир Драганов

Преподавателите, подкрепящи ранобудните студенти, написаха отворено писмо, по повод думите на проф. Драгомир Драганов, че окупацията на Софийски университет "Св. Климент Охридски" е свършила, защото "пиячката и парите" са свършили.

Според преподавателите думите на Драганов пред "ШОУ" уронват доброто име на университета и представляват недопустимо отношение на преподавател спрямо студенти.

Ето целия текст на отвореното писмо:

До Академичния омбудсман

на Софийския университет "Св. Климент Охридски"


Уважаеми проф. Костов,


Ние, група университетски преподаватели, споделяме своето възмущение от изказване на проф. Драганов в интервю на Славей Костадинов за "Шоу" от 9.02.2014 г., публикувано електронно на сайта на "БЛИЦ".

Убедени сме, че подобни обидни изказвания уронват доброто име на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и представляват недопустимо отношение на преподавател спрямо студенти. Според нас такова поведение нарушава правата и достойнството на студентите.

Смятаме още за недопустимо и несъответващо на принципа за академична автономия и изказаното мнение, че подобни ситуации трябва да се разрешават с директната намеса на специални полицейски части. Настояваме да излезете със становище по повод на поведението на проф. Драгомир Драганов, което според нас не отговаря на стандартите, заложени в чл. 115 на Правилника за устройството и дейността на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!