Проф. Драганов излиза в пенсия, но това няма нищо общо с водката

Ивайло Анев 07 април 2014 в 16:51 5615 17

проф. Драгомир Драганов

Преподавателят по история в Софийския университет и бивш депутат проф. Драгомир Драганов, който бе хванат да кара пил, излиза в пенсия на 1 юли.

От пресцентъра на Алма Матер уточниха пред OFFNews.bg, че предстоящото пенсиониране на преподавателя не е свързано със случая от петък, когато Драганов бе задържан от пътни полицаи да шофира в нетрезво състояние. 

Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира, допълниха от пресцентъра.

Доколкото знам то се отнася за 10-15 колеги, не само за мен, защото съм на 65 години и половина. Разбирате ли? Просто не ме оставят да си довърша учебната година, но така са решили. Така е решило началството, така приемаме ние, поданиците – коментира пред bTV проф. Драганов.

Ректорът просто ми го съобщи. Нищо повече. Какво да ми каже? Дошло си е времето, заслужавам почивка, допълни преподавателят.

Напомняме ви, че Драгомир Драганов беше спрян от автопатрул в петък в района на Киноцентъра в софийския кв. "Бояна". Тъй като е бил видимо пиян, катаджиите направили проба с дрегер, който отчел 2,44 промила.

След като установили, че е употребил солидно количество алкохол, униформените го качили в патрулна кола и го откарали в ареста на Шесто РПУ.

Пред bTV професорът призна, че е изпил "100 грама водка с таратор" преди да седне зад волана.

Преди няколко месеца пък студенти разпространиха клип, в който се виждаше ясно как Драганов е пиян и в Софийския университет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!