Приютът на отец Иван в Нови хан може да остане без ток

OFFNews Последна промяна на 16 май 2014 в 11:28 9412 1

Приютът на отец Иван в Нови хан до дни може да без ток натрупани високи сметки.

Обитателите му дължат около 8000 лева за електричество и за момента няма как да ги платят.

От електродружеството се смилили над тях и при първото идване не спрели тока, но се очаква това да стане до дни, разказаха от приюта в сутрешния блок на Нова тв.

Засега хората в дома имат достатъчно храна, но се опасяват, че ако фризерите не работят, тя ще се развали. Друг път, когато са оставали на тъмно, храната в хладилниците издържала до 3-4 дни. Друг проблем би била хигиената.

Настанените признават, че единствената им надежда е добри хора да им помогнат с изплащането на задълженията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.05 2014 в 12:11

Нищо против благотворителността -напротив и аз и семейството ми,заедно с моите служители всеки месец правим заедно с една фондация рождени дни,празници екскурзии и др.на деца от домове,предимно от Монтанско,Враца и Доганово.Но този "поп" май започва да прекалява.Не стига ,че е бившо ченге не а баш доносник в Елин Пелин от ДС,не стига ,че едно сираче няма при него а само циганьори лентяй,не стига ,че има над 3 000 декара земя на негово име и над 300 глави добитък само в Нови Хан -ами и не иска дарения във вид на прах за пране да речем а парички .Пред 2 години ,фирмата ми имаше щета на камион с прах,сапуни и др.санитарни продукти-от застрахователя ми я изплатиха и понеже не им се занимаваше точно с тази продукция им предложих да я дарим на прословутия "Отец Иван".Попа първо се беше отрязал още в 11 сутринта а после като разбра какво ще му дарим си поиска направо пари-без да дава документ-Договор за дарение .И това с тези 8 000 лв.през два месеца -при положение ,че на дърва се отопляват и готвят откъде ги прави ,завод ли има....