Отец Иван: Не мога да помогна на цяла България, а други като мен няма

Последна промяна на 27 август 2013 в 09:02 2687 9

Отец Иван призовава хората да се борят. Снимка: Сергей Антонов
Отец Иван призовава хората да се борят. Снимка: Сергей Антонов

„Не мога да помогна на цяла България, а не се появяват други, които като мен да помагат. Ще ми се във всяка митрополия да има по едно място като моето“, заяви пред „Нова телевизия“ отец Иван.

Той разказа още за инцидента, при който миналия петък крадци разбиха колата му. Благодетелят обясни, че в монтанското село Якимово често се случват кражби и посочи като пример самият себе си. Отец Иван сподели, че поне три пъти са му крали акумулатора на автомобила.

При последния грабеж апашите са отмъкнали handsfree, хумана, с която отецът храни малките деца в приюта, тига за по 12 лв. всеки и три тави, струващи по 5 лв.

За обира на колата си Отец Иван коментира, че става въпрос за „кокошкарство“ и подчерта, че не разбира как някой би посегнал на чужда вещ.

Той обаче заяви, че грабежът не е прекършил вярата му в хората и че ще продължи да помага.

Отец Иван сподели с тревога, че през последните години броят на хората, които остават на улицата, се увеличава.

„От две години насам са се увеличили хората в нужда, много хора са на улицата, кризата ги притиска. Не мога да помогна на цяла България, а не се появяват други, които като мен да помагат. Ще ми се във всяка митрополия да има по едно място като моето“, каза отец Иван.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2013 в 13:10

Не видях къде точно го "клеветя" човека? Просто казах да си сверите часовниците, да съм написал нещо против човека? Не съм! Защо? Защото знам че ще ми скочите със злоба, а така ще ви погъделичкам любопитството сами да се просветлите.

27.08 2013 в 13:08

Каквото и да кажа тук, ще бъде прието като "плюене" и опит за опетняване на светлата същност на един свят човек. Ресурси има и сама можеш да стигнеш до отговорите. Преди да възхваляваш един човек свери си източниците, защото стените на "манастира" ,му са наистина високи и малко хора знаят какво става зад тях.

27.08 2013 в 12:26

Не знам ТоХик ли си не си ли токсик, ама че си гъз недоебан е съвсем сигурно.

27.08 2013 в 12:22

А колко отделяш ти? Една голяма 0 ...

27.08 2013 в 12:22

Ти кат си проверил що не кажеш и некой факт дето да ни овори очите и не ни светнеш къде отиват паричките?? А колкото и да оделя за чадате все е повече от нищо и много повече от тебе. Жалък нещастник, явно те е яд че нищо не можеш а и хората наоколо ти те презират та се опитваш да плюеш "анонимно" и да си избиваш комплексите.

27.08 2013 в 11:59

Не те ли е срам така да клеветиш човека, които е един от малкото достойни и истински хора, останали в Б-я. Защо когато някои прави безвъзмездно добро, се намират и такива, които да търсят под телето вол и да се чудят защо аджаба ,,се е захванал тоя с това и къде му е келепира''?!!! Знаеш ли колко пари са необходими за издръжката на многото настанени в приюта му - храна по 3 пати на ден, прибори, хигиенни консумативи, дрехи и т.н,... Не си мисли,че получава големи суми дарения. Трудно му е много, но евала на човека за доброто,с което се е захванал,(държавата нищо не прави за бездомните и сираците). Да не говорим и колко ли го тарашат разни идиоти....

27.08 2013 в 11:28

Преди да говорите за "светия" човек, поинтересувайте се какво точно се случва зад високите стени на "манастира" му, как третира "чадата" свои, по колко им отделя от залъка си и къде отиват парите от даренията, които се изливат там. Моля!

27.08 2013 в 10:29

Един свят човек !!!

27.08 2013 в 09:12

Отец Иван е един от малкото наистина християни в Българската православна църква сред агенти и друга паплач.Сполай ти отче!