Отец Иван: Не мога да помогна на цяла България, а други като мен няма

Елица Мартинова 27 август 2013 в 09:02 3183 9

Отец Иван призовава хората да се борят. Снимка: Сергей Антонов
Отец Иван призовава хората да се борят. Снимка: Сергей Антонов

„Не мога да помогна на цяла България, а не се появяват други, които като мен да помагат. Ще ми се във всяка митрополия да има по едно място като моето“, заяви пред „Нова телевизия“ отец Иван.

Той разказа още за инцидента, при който миналия петък крадци разбиха колата му. Благодетелят обясни, че в монтанското село Якимово често се случват кражби и посочи като пример самият себе си. Отец Иван сподели, че поне три пъти са му крали акумулатора на автомобила.

При последния грабеж апашите са отмъкнали handsfree, хумана, с която отецът храни малките деца в приюта, тига за по 12 лв. всеки и три тави, струващи по 5 лв.

За обира на колата си Отец Иван коментира, че става въпрос за „кокошкарство“ и подчерта, че не разбира как някой би посегнал на чужда вещ.

Той обаче заяви, че грабежът не е прекършил вярата му в хората и че ще продължи да помага.

Отец Иван сподели с тревога, че през последните години броят на хората, които остават на улицата, се увеличава.

„От две години насам са се увеличили хората в нужда, много хора са на улицата, кризата ги притиска. Не мога да помогна на цяла България, а не се появяват други, които като мен да помагат. Ще ми се във всяка митрополия да има по едно място като моето“, каза отец Иван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!