Президентът поздрави християните за Цветница и католическия Великден

OFFNews 17 април 2022 в 10:17 1079 0

Президентът пожелава на българските граждани здраве, сили и вяра за постигането на мир, справедливост и солидарност по случай честваните днес християнски празници. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По повод православния празник Цветница и отбелязвания от католическата и арменската общност християнски празник Възкресение Христово на 17 април т.г. държавният глава Румен Радев пожелава на всички български граждани здраве, сили и вяра в осъществяването чрез дела на Христовите истини и добродетели за мир и любов между човеците, за справедливост и солидарност.

В период на тежки изпитания за всички да проявим милосърдие и съпричастност към хората в беда, защото те се нуждаят от нашата протегната за помощ ръка, подчертава президентът в поздравлението си, се посочва още в съобщението.

Великден е славна победа на живота над смъртта, на светлината над мрака, на истината над неправдата, посочва държавният глава в поздрава си към представителите на католическата и арменската общност у нас. Той отбелязва, че днес православните българи почитат светъл празник в християнския календар – Вход Господен в Йерусалим. Цветница се чества и от хилядите наши сънародници от протестантската общност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови