Полицията ще провери строежа на магистрала ''Хемус''

OFFNews 27 октомври 2021 в 17:07 1529 0

Полицията започна проверки на строежа на автомагистрала "Хемус". Направени са снимки с дрон на терените, обхващащи 4 и 5 лот, като ще бъдат направени снимки и на останалите участници. 

Проверката се извърша от Главна дирекция "Национална полиция". Директорът на ГДНП главен комисар Станимир Станев поясни, че според МРРБ средствата, отпуснати за лот 4, са 75 милиона лева, от които 72 млн. са преведени на пловдивска фирма. Още 91 милиона лева, от които 74 милиона са преведени на фирма подизпълнител на следващия лот 5.

Областната дирекция на МВР в Ловеч проверява договорите, собствеността на терените, отчужденията, разрешението за строеж, наличието на наеми за техника и доставка на материали. Целта е да се проследи цялостното движение на отпуснатите, преведени и усвоени до момента средства.  Гл. комисар Станев увери, че инспекцията ще продължи с ускорени темпове.

В началото на септември министърът на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова обяви, че три от лотовете на "Хемус" се строят незаконно: "Има незаконно строителство по участъци 4, 5 и 6 от трасето. Строителство трябва да се осъществява след разрешение за строеж".

Според Комитова цената, която българските данъкоплатци плащат за Хемус, е нереално висока и рискуваме отново да получим магистрала на вълнички

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!