По-ниски цени на част от такситата от днес

OFFNews 01 май 2015 в 08:32 5581 5

Част от такситата ще работят с по-ниски цени от днес. Дневната тарифа ще е със 7 ст. по-евтина, а нощната с 6 ст. 

Тази промяна засега е въведена само от една от фирмите, предлагащи таксиметрови услуги. Този факт обаче безспорно ще принуди и конкуренцията да намали цените си. 

Промяната важи от днес, но ще е необходимо малко повече време, за да могат да се пренастроят апаратите във всички коли. 

Преди дни репортер на OFFNews установи, че е изключително трудно да си хванеш такси, работещо на нормални цени, в центъра на София. 

Оказа се, че пред Съдебната палата, където винаги има жълти коли, чакащи клиенти, по-голямата част са от т. нар. таксита "менте". 

Появили са се и сравнително нови имитатори.

Досега най-много бяха такситата, копиращи “ОК Супертранс". Граждани знаят фирмата просто като OK. Оказва се, че имитаторите й са много: "ОК Супершанс”, “ОК Автотранс”, “ОК Софтранс”, “ОК Суперлукс", "Велир СК Транс" (на която С-то е изписано и лепнато към К, така че да прилича на ОК) и други.

Имитатори има и на "такситата за 1 евро". Тарифите на "оригиналните" са: 0,77 лв./км. дневна тарифа, 0,88 лв./км. нощна тарифа , 0,70 се плаща за повикване, толкова е и първоначалната такса, а за престой се заплаща 0,22 лв. на минута. Такситата "менте" са с тарифи в пъти по-високи от гореизброените. Ако се объркате, което не е трудно, защото отличителните знаци между двете фирми са почти идентични, ще трябва да платите 1,30 лв. на километър.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови