По-ниски цени на част от такситата от днес

OFFNews Последна промяна на 01 май 2015 в 08:32 4756 7

Част от такситата ще работят с по-ниски цени от днес. Дневната тарифа ще е със 7 ст. по-евтина, а нощната с 6 ст. 

Тази промяна засега е въведена само от една от фирмите, предлагащи таксиметрови услуги. Този факт обаче безспорно ще принуди и конкуренцията да намали цените си. 

Промяната важи от днес, но ще е необходимо малко повече време, за да могат да се пренастроят апаратите във всички коли. 

Преди дни репортер на OFFNews установи, че е изключително трудно да си хванеш такси, работещо на нормални цени, в центъра на София. 

Оказа се, че пред Съдебната палата, където винаги има жълти коли, чакащи клиенти, по-голямата част са от т. нар. таксита "менте". 

Появили са се и сравнително нови имитатори.

Досега най-много бяха такситата, копиращи “ОК Супертранс". Граждани знаят фирмата просто като OK. Оказва се, че имитаторите й са много: "ОК Супершанс”, “ОК Автотранс”, “ОК Софтранс”, “ОК Суперлукс", "Велир СК Транс" (на която С-то е изписано и лепнато към К, така че да прилича на ОК) и други.

Имитатори има и на "такситата за 1 евро". Тарифите на "оригиналните" са: 0,77 лв./км. дневна тарифа, 0,88 лв./км. нощна тарифа , 0,70 се плаща за повикване, толкова е и първоначалната такса, а за престой се заплаща 0,22 лв. на минута. Такситата "менте" са с тарифи в пъти по-високи от гореизброените. Ако се объркате, което не е трудно, защото отличителните знаци между двете фирми са почти идентични, ще трябва да платите 1,30 лв. на километър.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2015 в 15:42

Аз ползвам само Yellow Taxi от 3 години насам (само защото други фирми като СВ Такси, ОК имитатори и т.н. са лъгали или шофьора/колата са били под всякаква критика) и нито веднъж не са ме излъгали или прецакали по някакъв начин! Колите винаги са чисти, шофьорите винаги учтиви и честни :) Веднъж преди година ми се наложи да хвана случайно такси, което беше СВ такси. Вътре миришеше на крака, радиото беше усилено на макс и пушеше, без да ме пита дали има проблем с това... Това нищо не казва за другите шофьори от фирмата, но все пак за 3 години с Yellow Taxi съм се возил безброй пъти и НИТО ВЕДНЪЖ не съм имал оплакване! Това вече говори нещо за фирмата :)

01.05 2015 в 13:53

Май и този форум си има местен идиот. ;)

01.05 2015 в 09:24

Я, бакшиите нещо са се стреснали.

Споко пичове, не е в цените работата.

01.05 2015 в 09:22

90 % + от бакшишите са мръсни измекяри - посредственици с претенции.

01.05 2015 в 09:11

Uber, там няма ментета ;)