Пиянски скандал в Спешното в Благоевград, 24-годишен е задържан за буйстване

OFFnews 08 март 2015 в 09:52 2740 0

24-годишен младеж от град Айтос е задържан с полицейска заповед за 24 часа след проявена агресия тази нощ срещу дежурните спешни медици в Благоевград, предаде БГНЕС.

Малко след 3 часа тази нощ пред вратата на Спешно-приемно отделение/СПО/ на МБАЛ-Благоевград буквално "влетял" лек автомобил БМВ с бургаска регистрация. Идвайки по тунела към поликлиниката откъм ул. "Славянска" водачът на БМВ-то натискал клаксона и превключвал фаровете. Клаксонът паникьосал дежурните на смяна както в спешното отделение, така и тези в Центъра за спешна медицинска помощ/ЦСМП/.

24-годишният Боньо Х. слязъл откъм шофьорската седалка и започнал да крещи: "бързо, бързо, къде сте защо спите, сестра ми умира". В автомобила освен водача, били още сестрата и приятелката му. Тримата купонясвали в благоевградска дискотека по повод 8 март.

Дежурните в СПО веднага излизат и питат какво става, пред отделението пристигат и двамата охранители на МБАЛ от нощната смяна. "Не ви е срам, спите", крещял Боньо. Той започнал да псува и обижда всички наред-дежурните медици, както и охранителите.

25-годишната му сестра била на мъртвопияна на задната седалка, била оповръщала цялото купе на лекия автомобил. В силна алкохолна интоксикация тя е поета от дежурния лекар в СПО. Брат й продължил да крещи и да налита на бой, охранителите се видели в чудо и натиснали паник-бутона в СПО. На сигнала се отзовава автомбилът на "Е&О" Секюрити и полицейска патрулка. Докато пияната сестра е подложена на процедури в отделението брат й продължил да буйства. С алкохолна интоксикация 25-годишната жена била настанена в отделението по реанимация, няма опасност за живота й.

Когато полицаите "помолили" Боньо да премести БМВ-то, той се усетил, че седне ли зад волана и запали двигателя, ще бъде подложен на алкохолна проба. За това накарал приятелката му, която била с него, да премести автомобила.

След преглед в СПО, 24-годишният жител на Айтос е задържан, за да напише показания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови