"Пенсионната възраст трябва да се определя от продължителността на живота"

ОFFNews 13 май 2015 в 19:07 3995 1

Димитър Манолов.

Снимка БГНЕС

Димитър Манолов.

"Пенсионната възраст трябва да се определя като функция от продължителността на живота, защото трябва да има някакъв обективен показател. Така ще стигнем до число, по което никой няма да спори", заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Манолов заяви, че не приема предложената от Ивайло Калфин възраст за пенсиониране, както и че мъжете и жените не трябва да се пенсионират на същата възраст.

Президентът на КТ "Подкрепа" каза, че по време на тристранката по предложената от социалния министър Ивайло Калфин пенсионна реформа все пак се е стигнало до консенсус и той е бил за промените в пенсионирането в сектор "Сигурност".

Манолов цитира мнението на Бойко Борисов, че не може пожарникар, гасящ пожари, и инспектор към пожарната, разхождащ се и одобряващ разни неща, да се пенсионират на една възраст от 45 г., тъй като естеството им на работа е различно, въпреки че са в един и същи сектор.

Друга тема, по която на едно мнение са бизнесът и профсъюзите, е тази за инвалидните пенсии.

Ако не бъдат постигнати исканията на синдикатите са много възможни протести, обяви Димитър Манолов, като подчерта, че вече се чуват подобни намерения в някои от секторите.

Синдикатът съобщи, че ако не се постигне консенсус между синдикатите и предложените реформи от Калфин, ще се стигне до протести, а в някои от секторите с тежък труд - стачки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови