Горанов към социалните партньори: Ако говорим за всичко, което ви хрумне, ще берете ядове

Нели Чолашка 23 февруари 2015 в 12:11 6091 7

Владислав Горанов

„Ако въведем практиката да обсъждаме на който каквото му хрумне, ще берете ядове самите вие".

Това каза на синдикатите и работодателите финансовият министър Владислав Горанов в началото на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Гневът му беше предизвикан от поисканата от една от работодателските организации допълнителна информация около намерението на правителството да тегли нов дълг от 16 млрд. лв.

"Тази точка няма място в този формат. Приемам я, за да не кажете, че не искам да ви дам информация. Сега ще ви обясня за какво става въпрос, ще ви обясня каквото не ви е ясно", склони все пак Горанов.

„Един дебат по тази тема никога не е излишен", отбеляза от своя страна и президентът на „Подкрепа Димитър Манолов и добави, че разговор в НСТС за дълга ще демонстрира едно добро отношение от страна на правителството към Тристранния съвет.

Като друг мотив за допълнителната точка синдикалистът посочи, че работодатели и синдикати разбират подробности за искания дълг само от медиите.

"Това за информацията през медиите показва, че не четете достатъчно информацията от правителствените източници", отговори му финансовият министър.

В края на заседанието на тристранката, когато дойде време да даде информация за новия дълг, Горанов продължи да се заяжда със социалните партньори.

Той попита представителите на бизнеса какъв брутен вътрешен продукт произвеждат техните членове и изчете списък с всички фирми, които се представлявано от Асоциацията на индустриалния капитал в България, чийто представител поиска повече информация за дълга.

След това им каза кои законопроекти да прочетат, за да са по-подготвени по темата държавен дълг и ги информира какви дългове трябва да изплати България в следващите три години.

Въпросът на Горанов за членската маса на работодателските организации предизвика спор между тях кой е по-представителен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews