Освободиха бившия шеф на митницата в Свиленград срещу 5000 лева

OFFNews Последна промяна на 26 март 2015 в 11:29 1899 2

Бившият шеф на митницата в Свиленград излиза от ареста срещу гаранция от 5 000 лева

Бившият шеф на митницата в Свиленград беше пуснат под гаранция от 5 000 лева.

Това стана на заседание на Апелативния съд в Пловдив, който счете, че решението на предна инстанция за задържането на Тодор Караиванов в ареста е неоснователно, съобщи Нова телевизия.

Според магистратите няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

В съдебната зала днес Караиванов прочете два листа със свои професионални успехи. Той бил пресякъл десетки контрабандни канали, които щели да ощетят държавата със стотици милиони. На излизане от съдебната зала отново заяви, че арестуването му с подкуп е инсценировка на негови колеги, които покровителстват контрабандата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2015 в 14:13

Ден преди акцията на ДАНС по задържането на Тодор Караиванов - Пая Нова ТВ странно е направила резервация в местен елитен хотел, очаквайки "развитието на сагата", за да може да предава от окото на бурята.
Хванатият с 12 000 евро в кабинета Тодор Караиванов – Пая е виден ПОЩАЛЬОН. Неговата функция е една да събира по 1500 евро на 8 автобуса от нощната смяна, а след това да ги носи в адвокатската кантора на член на ГЕРБ. Парите там се разделят на три равни части.
Спадът на оборота и следенето на ДАНС дават крайния резултат – най-голямата риба от язовира на Ваньо Танов попада на въдицата на спецченгетата. По същото време карамболите по митницата в този пропадащ от хазарта и наркотиците град продължават с пълна сила. Бившият началник Валери Стайков, виден кадър на ДПС и службите, подготвя нови порции с компромати за своите колеги, така че той отново да бъде върнат на най-голямата митница, за да събира за местната областна организация на ДПС.
Свидетелите Стилян Христозов и Хакиф Хабил твърдят, че Караиванов им искал съответно по 50 евро и 200 лв. на тир. Става дума за камиони на фирма, спонсорираща формацията на Мехмед Атаман на всички избори.
Трябва да стане ясно едно -има две групировки, които се борят за надмощие на митницата.
Едната е около Делян Добрев, който иска да стане кмет на Хасково и се нуждае от черни пари за кампанията си, а другата е на Местан и Атаман, с куклата Стайков.

26.03 2015 в 13:12

Какваааа изненада...