Шефът на митница Свиленград спипан с два подкупа

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2015 в 12:48 5787 12

Шефът на митница Свиленград спипан с два подкупа

В кабинета на началника на митница Свиленград Тодор Караиванов са открити 24 600 лв., съобщиха от прокуратурата. 

На 26 януари Върховна касационна прокуратура (ВКП) образува досъдебно производство срещу него за подкуп. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС.

Разпитани са множество свидетели, прокуратурата е поискала и получила от Окръжен съд – Хасково разрешения за претърсване, обиск и освидетелстване.

Според сведенията на прокуратурата на 28 януари в продължение на 30-40 минути Караиванов е получил два подкупа, първият в размер на 600 лв., вторият в размер на 600 евро. След получаване на втория подкуп, началникът на митницата е задържан на местопрестъплението. При задържането същият е оказал съпротива.

Извършено е претърсване в кабинета на Караиванов в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро. В жилището на Караиванов са открити 6000 лв.(във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Предстои привличането на Караиванов като обвиняем и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление, както и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение.

Следствените действия продължават и към момента.

Действията на Специализираното звено за борба с корупцията бяха високо оценени в последния доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!