Човек с последно предупреждение за уволнение е единственият кандидат за митница Свиленград

Юлиан Христов Последна промяна на 24 октомври 2014 в 15:05 8956 27

Съмнително назначение е на път да бъде направено в митниците в Свиленград.

Тодор Караиванов, който е оглавявал поста при правителството на ГЕРБ и в чийто мандат свиленградската митница е била обект на две специализирани операции на ГДБОП, заради което той е бил наказан с последно предупреждение за уволнение, вероятно отново ще седне на шефския стол. 

Към момента Караиванов е единствената кандидатура за поста, след като явилите се на първи кръг трима кандидати отпаднаха. В момента, със заповед на шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, той е назначен за временен ръководител на митницата в Свиленград.

За да остане в битката до края, Караиванов трябва да представи концепция за подобряване на приходите в митницата в обем до 10 страници, като крайният срок за представяне на разработката е 17.00 часа на 24 октомври. За да мине към третия кръг на конкурса, той има една седмица за защита на концепцията.

Предходните кандидати - Димитър Зафиров, Павел Лилянов и Янко Пенчев, отпаднаха от надпреварата, защото не успяха да докажат, че имат нужния стаж, за да заемат ръководна позиция.

Новото състезание за шеф на митницата в Свиленград стартира, след като финансовият министър Румен Порожанов прекрати обявеният преди това конкурс заради съмнения в опорочаването му. Със стартирането на нова процедура шефът на митниците Ваньо Танов назначи за временен началник Тодор Караиванов.

Докато е оглавявал митниците в Свиленград ГДОБП е провело две акции, при които служители са заловени в момента на взимането на подкуп. Григор Здравков от Легия „Антимафия“ обясни пред OFFNews, че това е достатъчен атестат за това, че Карастоянов не може да управлява митниците. При споменатите случаи той е наказан с последно предупреждение за уволнение.

„Така че е много нелогично, същият този човек да бъде спряган за шеф на митница Свиленград, тъй като той, като единствен кандидат в конкурса, трябва да представи концепция как се събират повече митни сборове“, обясни Здравков.

Той обясни, че има подаден сигнал в прокуратурата, в който подробно се описва действието на организирана престъпна група (ОПГ), действала на територията на митницата в периода 2009 година до сега. Това време обхваща и периода, в който Карастоянов е бил начело на митницата в Свиленград.

Според сигнала организатор и ръководител на ОПГ се сочи служител в митниците, който през годините ходатайства за назначаването на директорския пост на свои подставени лица. Самият той остава в сянка като организира и обезпечава цялата престъпна схема, при която се прибират немалки суми пари от подкупи.

От Легия „Антимафия“ припомниха, че шефът на митниците Ваньо Танов обеща да пусне прокуратурата в агенцията и подразделенията ѝ – нещо, което към момента не е направено.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2014 в 19:19

Караиванов имаш много приятели сред митничарите, които те уважават. Бой по страхливите мерзавци, доносници и разбойници, които искат да си живуркат и да няма ред в агенцията ни. Заради тях искат да се ликвидират митниците и отидат в НАП. Въвеждай ред друже и да не ти пука от долните им лъжи. Мръсотията е природно присъща за някой хора.

12.11 2014 в 13:04

Нене, голям СМЯХ е завръщането на Караиванов...Стара изключително компрометирана МУТРА!

11.11 2014 в 21:25

Голям страх от завръщането на Караиванов!!!! Ако не става за началник, няма да си губите времето с такива коментари. Голям страх! :)

10.11 2014 в 22:45

Скоро ще му намажат ските. Тръгнала е и подписка срещу него, която ще бъде изпратена до няколко институции след 17 ти.

10.11 2014 в 21:43

Работяга, знай, че Пая освен да краде друго не може. Ако не са откраднатите пари от митницата, пари и за хляб не може да си изкара. Както и в митницата нищо не е направил освен купчини с лай... Но иначе е майстор мазник и свиркаджия, а това май е най-важно за земането на този пост. Е, разбира се и рекета, който налага и в момента е много важна част от началничестването му. Ама май Генерала го е разбрал. Пуснали му интересен запис. Ще видим скоро.

06.11 2014 в 02:35

Учудвам се, че има хора от бизнеса да се вързват на видните за всички оперативни мероприятия да се компрометира макар и останал единствен един читав кандидат за поста. Като няма смели и отговорни, хаиде да унищожаваме с партенки и платени мероприятия и малкото останали мислещи за държавата хора. E

05.11 2014 в 19:27

Споко, някои работим и то честно-откриваме и работни места и даваме заплати. И спим спокойно, защото това, което изкарваме е с много труд, но честен! "Пая"може ли да спи изобщо? И защо всички други не отговориха на условията на конкурса, и защо няма други кандидати? Ще ви кажа-отвратени са всички от нагласените назначения. Защо така се бърза с този конкурс тогава- от утре ще има ново правителство , а някой страшно се разбърза с това назначение.

05.11 2014 в 04:14

Някой от злобарите които пишат срещу човека свършил ли е за две стотинки работа за държавата? Какви работници,какви пет лева? Нали всеки може да провери, че Караиванов няма работници не само на село ами и на Марс. Г-н Караиванов да не вземете да се вържете на последните компромати в стил ДС. Много ги обичаме такива страхливци. Като си либе защо не се покажеш да те заобичаме. Тя БСП има ли регионални центрове, не ги ли закриха?

02.11 2014 в 09:20

Г-н Караиванов скоро ще се стигне до твърде интересни факти, от началничестването Ви през 2011 - 2013г., касаещи среднощни срещи на обезлюдени места с оперативно интересни фигури. Тогава на всички всичко ще им "светне".

02.11 2014 в 09:00

Бре, бре, бре какъв капацитет имала Агенция "Митници". Капацитет, ама по нагласяне спрямо вятъра. Само преди по-малко от няколко месеца г-н Караиванов висеше като "прани гащи" пред кабинета на Павел Тонев да "кърши" ръце и да обяснява как той не бил виновен за разбиването на митница Свиленград и уволняването на голяма част от служителите и. Проглуши ушите на всички в Агенцията как Ваньо Танов и Елена Кирилова съсипали митницата и го карали да върши мръсната работа, а той нямал избор. След това обиколи регионалните центрове на БСП, докато си уреди среща с министър Чобанов, искайки от него да го върне като началник на Свиленград. Сега след идването на Генерала се залепи пред вратата му и зарева със сълзи как Тонев го бил репресирал. То бива нагаждане бива, ама чак пък толкова небива. Мислите ли г-н Караиванов, че някой Ви вярва. Бъдете сигурен, че отговорът категорично е "НЕ". Знайте, че никой не обича плазмодийте. Заемете принципна позиция и я защитавайте, а след това представяйте концепции. Виждате, че прагът на хората е прекалено нисък и никой няма да допусне повече да си играете със съдбите им. А тези плитички коментари, гарнирани с много удивителни на края си ги запазете за Вас. Това ли е всичко, които е успяла да роди главицата Ви. Е, да това може да мине при част от работниците Ви в село Черна могила, но друг едва ли би им се "вързал".