Още три групи в детска градина Бърборино наесен, две от тях по метода Монтесори

OFFNews 23 юни 2020 в 15:48 3610 0

Още две групи за обучение по метода Монтесори в столичната детска градина №124 в „Красно село“ ще бъдат открити наесен. 

Това е една от сградите с азбестови панели, които преизграждаме изцяло, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери новата "Бърборино". 

Очаквам през есента градината да отвори отново като освен 4-те съществуващи групи ще разкрием още една за 25 деца, уточни кметът. 

Осигуряваме и средства за проектиране на нова сграда за 6 групи към детска градина №8. Веднага щом кмета на район г-жа Росина Станиславова има готовност за строителство, ще получи финансиране и за него. С нея обсъдихме и идеята за освобождаване на сграда със социални дейности, която да преустроим във филиал на детска градина, каза още Фандъкова. 

За освобождаването на две сгради, в които се помещават социални дейности, работят и кметовете на „Младост“ и „Люлин“. На тяхно място също се планират разширения на детски градини. 

Общинският съвет вече разглежда предложението за изваждане на терен от 7 дка в „Горубляне“ от капитала на „Софийски имоти“, на който да бъде изградена детска градина. Докладът е внесен от председателите на комисиите по образование, стопанска политика и финанси в Столичния общински съвет Малина Едрева, Николай Стойнев и Георги Георгиев. 

Освен програмата за строителство на нови училищни сгради и детски градини сме готови и с програмата за ремонти, които традиционно правим през лятото. Нейният бюджет е 2,5 млн. от приватизационния фонд на Столична община. За съжаление, в момента няма действащ Управителен съвет на фонда, тъй като изборът му е обжалван. Възложила съм на кметовете на райони да започнат процедурите за изпълнители, така че щом имаме решение на съда, ремонтите да започнат, каза още Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови