Осъденият за двойното убийство пред 'Соло' вече е в София

Илиян Тодоров беше взет директно от самолета и закаран в затвора

OFFNews 01 март 2024 в 19:55 3980 2

Снимка БГНЕС

Самолетът от Ташкент, в който е Илиян Тодоров, осъденият за двойното убийство пред ''Соло", кацна на летище София, предаде БНТ.

Той беше взет директно от самолета и закаран в затвора. Това се случва точно година, след като беше задържан на летището в Ташкент с фалшиви документи. 

За екстрадицията му, след 11 години бягство, съобщи и. ф. главният прокурор Борислав Сарафов на 14 февруари.

В нощта на 17 срещу 18 април 2009 г. в центърът на София, близо до Съдебната палата, пред несъществуващата вече дискотека „Соло“ се засичат две групи млади хора, възниква конфликт. Вади се нож. Трима младежи са прободени. На място загива 21-годишният Кирил Въжаров, а 24-годишният Васил Александров – издъхва на път за болницата. Третият – Кирил Димитров, оцелява.

В района има видеокамери, които показват какво се е случило. От тях става ясно, че нападателят си тръгва с такси. Два дни по-късно Илиян Тодоров се предава сам в полицията. Но вече е с боядисана коса, задържан е.

В края на 2011 г. се стига и до присъда на първа инстанция – оправдателна. Съдия по делото е Румяна Ченалова. Тодоров излиза на свобода. Присъдата е обжалвана. Тодоров обаче никога повече не се явява в съдебната зала. Четири години след убийството на втора инстанция получава доживотна присъда.

Няколко месеца по-късно тази присъда е потвърдена и на трета инстанция. От Тодоров обаче няма и следа, така и не успяват да го открият и върнат в затвора.

През 2013 г. в издирването му се включва и Интерпол. На 1 март 2023 г. е задържан на летището в Ташкент, преди полет за Истанбул. От прокуратурата тогава съобщиха, че е бил спрян за проверка, след което е установено, че паспортът му е подправен и той е арестуван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

ПР

02.03 2024 в 09:16

Репликата в този слумай е само една-кака Румяна Ченалова и БГ"Правосъдието".
PS-отново крайно жалко и болезнено,за отнетите животи на две млади момчета.

1005

1

eagle60

02.03 2024 в 09:00

Достоен син на Партията! (баща - депутат от БСП, братовчед на Георги Първанов). А родителите на покойниците твърдят, че съгласно тяхно разследване за "освобождаването" Ченалова е получила 200 бона в Хасковско. Бащата на убиеца пък твърди, че синчето е невинно, а неизвестен мъж с качулка се е появил и е извършил злодейството,след което е изчезнал както се е появил. За да избягаш от правосъдието и 10 години да се скиташ по света с фалшив паспорт (нелегален!) се изисква добра организация. И пари, много пари!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика