Ограничиха движението на ТИР-ове заради горещото време

OFFNews 18 юли 2015 в 19:40 7069 1

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по републиканската пътна мрежа в областите Велико Търново, Видин, Пловдив, Русе и Силистра, както и по път I-1 София - Кулата в област Кюстендил.

Ограничението се налага поради покачване на температурата над 35 градуса. По време на забраната тежкотоварните автомобилите изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, съобщиха от АПИ.

Въведена е и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т по път II-71 Силистра - Оброчище, на територията на област Добрич. Ограничението се налага поради покачване на температурата над 35 градуса. По време на забраната тежкотоварните автомобилите изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Освен това се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по път I-1 Благоевград - Кулата, в района на град Сандански. Ограничението се налага поради покачване на температурата над 35 градуса.

По време на забраната тежкотоварните автомобилите изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков