Стотици бежанци се качват тайно на български ТИР-ове

ОFFNews Последна промяна на 17 юни 2015 в 20:07 8292 4

Снимка bTV

Снимка на бежанците, докато се качват на камионите.

Стотици бежанци се качват тайно в български камиони, надявайки се да преминат границата незабелязано, като до момента повече от 200 родни шофьори са били глобени за превоз на имигранти, предаде bTV.

Двама от тях - Любомир и Никола, миналата седмица са успели да снимат във Франция с телефон как бежанците се вмъкват в превозните средства.

„Стотици бежанци, които се опитват да преминат от Франция за Англия, необезпокоявани от полиция, от нищо, започнаха кой къде намери там да влиза и да се качва”, разказа Любомир.

Според него тази практика е от месеци, но властите в Англия и Франция отказват да направят нещо по въпроса. От Националното сдружение на българските превозвачи са потърсили помощ и от Министерство на транспорта, и на външно министерство.

Министерството на туризма е наясно със случващото се, но не е по неговата част да се справи с проблема, тъй като престъпленията се случват в други страни. 

Друго подобно видео от мрежата:


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2015 в 10:21

Ей ОФФФФФ, има нова демократична директива - мангалите вече не са "бежанци" - казват им "нелегални емигранти".

18.06 2015 в 09:11

До неграмотните журналя: ТИР (TIR) (на френски: transit international routier — международен пътен транзит. Това е Митническа конвенция за международен превоз на стоки с използване на ТИР карнети, а не име на всеки по-голям камион.

17.06 2015 в 23:06

Освен това хич не е "Тайно", както се вижда. Щот франсетата се чудят как да се отърват, както гърците и турците... А, огромните глоби от англичаните са за да накарат превозвачите и шофьорите да се проверяват сами. За това и репортажа на ббс се казва така... темата е много голяма, ма трябва журналисти мислещи.
А, и камионите не се казват тирове.

17.06 2015 в 20:55

Не е от месеци, а от години. От месеци е мнооого голям проблема.
И "Министерство на туризма" със сигурност не знае нищо! Какъв туризъм, какви 5лв.? Слабоумни ли сте или неграмотни?
Това: http://www.bbc.com/news/uk-33066763 е правилният репортаж. Хората знаят поне кой какъв е.