Ограничават събитията на открито в столицата заради жегите

В сряда и петък в София ще се раздава вода на три пункта

OFFNews 19 юли 2023 в 11:49 857 0

фонтани

Снимка Янка Петкова

Фонтани пред НДК

Столичната община (СО) ограничава събитията на отрито във връзка с високите температури, съобщиха за БТА от пресцентъра на общината.

Изпратено е писмо до директорите на общински културни институти, спортни клубове, неправителствени организации, кметовете на районни администрации и организаторите на културни и спортни събития с искане за предприемане на мерки за превенция от жегите.

От СО препоръчват на организаторите да ограничат инициативите, събитията и дейности на открито, планирани в най-горещите часове в периода 18-30 юли.

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова продължава миенето на основните пътни артерии в обедните часове с цел разхлаждане.

Днес и в петък (21 юли), от 13:30 часа, ще се раздава безплатно вода на три пункта - на площадното пространство при храм „Св. Неделя”, на Орлов мост - при езерото „Ариана” и на пилоните на Националния дворец на културата, посочват от пресцентъра на администрацията. Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община и ще се раздава от нейни служители със съдействието на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ до изчерпване на количествата.

Служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще извършат проверка на водоемите около София, в които е забранено къпането с цел недопускане на инциденти.

Водоемите, в които е забранено къпането се намират на територията на районите "Нови Искър", "Кремиковци" и "Панчареево", посочват от СО.

В днешния ден се мият допълнително основни пътни артерии във всички столични райони. Сред тях са бул. „Акад. Ив. Евстр. Гешов“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, бул. „Христо Ботев“, бул. “Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Опълченска“, бул. „Кн. Александър Дондуков“, бул. „Янко Сакъзов“, бул. „Мадрид“, бул. „Кн. Мария-Луиза“, бул. “Ген. Данаил Николаев“, ул.“Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“, бул. „История славянобългарска“, бул. „Първа българска армия“, бул. „Ботевградско шосе“, ул. „Тодор Каблешков“, бул. „Рожен“, ул. „Хан Кубрат“, бул. „България“ , бул. "Г.М.Димитров",бул. "Ситняково", бул. "Шипченски проход", бул. "Хр.Ботев", посочват от СО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки