Общинските приюти са концлагери за кучета (галерия)

Калоян Константинов Последна промяна на 05 октомври 2015 в 16:20 11542 15

Приютът в Сеславци.

"Точно това представляват общинските приюти - концлагери, места за бавна и мъчителна смърт. И масово в тях работят хора, които нямат добро отношение към животните. Всичко, което виждате, се финансира с ваши пари - от данъци. И имате право да изисквате то да се промени".

Това написаха от Сдруждение "На Ти с Природата" след акцията си на 4-и октомври, Международния ден за защита на животните, в общинския приют в Сеславци.

Свободният достъп до него, както и до другия общински дом за кучета - този в Горни Богров, е забранен по правилник, въпреки че законът изрично задължава подобен тип институции да са публични, за да могат хората лесно да стигат до тях и да осиновяват животни.

Това обаче не може да се случва в софийските домове, в които освен всичко друго има и забрана за снимане. Природозащитниците смятат, че това е така, за да не стават публични кражбите и жестокостите, които се случват в тях.

Въпреки това на 4-и октомври, по молба на общинския съветник Марта Георгиева до Йорданка Фандъкова, двата приюта бяха отворени за посетители.

Гледката, която над 50-те души заварват, е далеч от всякакъв европейски, а и човешки стандарт. По документи животните са 200 на брой, в деня на посещението обаче те са видимо по малко от заведеното, което навежда на мисълта за кражби от парите за издръжка, които се дават за всяко едно от тях. 

В предния ден, събота, 3 октомври, макар това да е единственото официално време за допускане на определени доброволци, на същите е отказан достъп, предполага се, защото служителите са били заети да чистят и да местят кучетата в другия приют в Горни Богоров.

"На място се видя, че всички вътрешни клетки- студени и влажни, са празни и скоро измити, като управата и служителите на приюта не можаха да дадат обяснение къде са липсващите кучета", заяви Марта Георгиева пред OFFNews.

Хигиената на мястото е ужасяваща, кучетата се бият за храна, а на всичкото отгоре доброволците нямат право да дарят закупените от тях чували с гранулки, тъй като храна може да бъде дарена само и единствено с подпис от най-високо ниво в Столична община.

Те все пак постигат значителен успех, като успяват да разходят и да си поиграят с четирикраките затворници, а 12 от тях даже са осиновени.

"Всичките 12 малки кученца, които нямаше да доживеят до понеделник, най-малкото защото храната, която им бяха сипали заради нашето присъствие, беше негодна за бебета, бяха осиновени. За първи път в България създадохме опашка за осиновяване на бездомни кучета", допълни общинският съветник. 

Тя и останалите доброволци са решени да продължат борбата си, "докато тези спасителни акции се разрешат ежедневно, не само на един празничен ден в годината" и условията за живот в общинските приюти не станат по-хуманни.

"Ролята на приютите е да улесняват осиновяването на кучетата. В тях трябва да се задържат и подлагат на специална грижа само неспособни на самостоятелен живот кучета. Затова трябва да се стопанисват не от общински служители, а от неправителствени организации и хора, които обичат животните", категорична е Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2016 в 09:57

Престъпление е да ковеш закони и да ги нарушаваш,да живееш на гърба на живот,който не си дал,да се гавриш с живо същество,простащина е да се правиш на загрижен за хората ,а да не си подал ръка на никого,но се зъбиш на хората ,които помагат и правят добрини!Който е загрижен за хората да помага на хората,да осинови дете например,който обича животните,да помага на животните,защо си пречите?Подло е спрямо децата ни да гледаме как в България крадът от най-бедните и беззащитните и да си заравяме главите в пясъка!Както във всяка държава така и в нашата има и хора и животни,защо водим войни помежду си?Щом някой се бори за добра кауза нека му се помогне!Зная,че тези които имат сърца за животните имат и за хората,те помагат на всякъде,какво правят другите-вдигат аларма!Престъпленията срещу живота и простащината ще затрият тази държава,ако не се осъзнаем и си подадем всички ръце и се обединим в името на доброто!

11.10 2015 в 14:26

Прасета съм гледал и съм успял. И сега пак с прасета се занимавам - управлявам ви. И пак успешно.
Няма по-успял от мен днеска.
Другата седмица след изборите пак ще лапате немит. Да ви чуя тогава оправданията.

06.10 2015 в 08:21

Рапоне, прасета си гледал и прасе си станал. Ментално, вероятно и физически. И не плаши със срещи по улиците, да не те опъне някой лакиран гражданин, дето се храни само от грантове и натискане на копчета. Нещастник!

05.10 2015 в 22:57

Кажи къде да дойда

05.10 2015 в 21:55

8, копеле като си толкова ербап ела ми го кажи в очите бе келеш. Стиска ли ти?
Аз миналото си не лъжа.

http://tinyurl.com/BOIKO-ISTINATA

Айде, че ше завали. Чакам те.


Сега за приютите. Ами това е школа бе! От там тръгнаха такива обещаващи кадри като земеделския министър. Пължолата му викаха. Някои и Мършата, но това там с ирландското месо са измислици. Изядохте го празниците и никой няма да се е оплакал, че е умрял или че е неразположен. Ами показателно е!
Прави сметка значи. Затваряме хиляди левове за разни въшливи помияри, а няма пари да отворим една кухня за бедните пенсионери. На какво прилича това?!
Приюта е за това. Пригораме го. Храним го и до 30-тия ден ако не го потърси някой, ако не рачи да го осинови продължава в другата реалност. Живота не свършва. Будизма в това отношение е много прав.
Айде и умната, че ше те срещна някъде и ше забравиш какви си говорил. МНОГО КАТО ТЕБЕ ПЛАКАХА!

05.10 2015 в 21:37

Фандъчката в клетка в Сеславци!

05.10 2015 в 20:19

Фандъчката определя и контролира корумпираните боклуци, които управляват общинските "приюти", които представляват концлагери за кучета. Тези "приюти" се управляват като средство за усвояване на общински бюджет. Т.е. целта е да се вземат едни пари. Там никой няма отношение към животните и изобщо не се интересува какво става с кучетата. Логично смъртността там е 40% годишно, при 1-2% в нормален приют.

Отговорни за това са: комплексираната измет, която работи в тези "приюти", корумпираните боклуци, които управляват тези "приюти" и Йорданка Фандъкова която позволява всичко това.
На който това му харесва може да подкрепи Фандъчката като гласува за нея.

На който не му пука за тези кучета или "приюти", защото е достатъчно глупав и късоглед (като №1 и №2), мога да го утеша, че са подобни принципа на управление и отношеието в болници, детски градини и всякакви други места където попадат уязвими и беззащитни хора.

05.10 2015 в 20:07

Рапон, значи си просто тъп?

05.10 2015 в 17:18

Егати до къде са стигнали да крадат от отглеждането на бездомни животни. Явно общината за пореден път е лош стопанин и не трябва да се занимава с такива дейности. По-добре да дарят приютите на Animal Rescue и да им плаща за грижите.

05.10 2015 в 17:08

Хвала на Animal Rescue, които без никакво държавно финансиране поддържат приют за животни, при това с много по-добри условия от общинските.