Обявените за персона нон грата руски дипломати са напуснали България

OFFNews 04 март 2022 в 19:38 4640 4

Двамата руски дипломати, обвинени от българските власти в "нерегламентирана разузнавателна дейност" и обявени за персона нон грата, са напуснали страната, предаде БТА. 

Дипломатите и членовете на семействата им са напуснали територията на България в установения срок, е казал за ТАСС представител на посолството.

Русия опрадели експулсирането на двама нейни дипломати като провокация. "Руската федерация си запазва правото на ответни мерки", предаде ТАСС, като се позова на външното министерство в Москва.

Във вторник директорът на пресцентъра на Министерството на външните работи Митко Димитров съобщи, че са връчени две ноти на посолството на Русия в България.

"С първата нота се уведомява руската страна, че България обявява за персона нон грата двама дипломатически служители на руското посолство у нас. Те имат 48 часа, за да напуснат страната. С втората нота МВнР остро протестира срещу публикации на посолството на Русия в информационното пространство през последните дни, с обидни квалификации и внушения спрямо България и нейните съюзници", заяви Димитров

Той подчерта, че двамата руски дипломати са свързани с разследването на разузнавателна дейност в полза на Русия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

05.03 2022 в 10:36

как бе, служител на тролска ферма си е службичка

-8580

1

Основателят на Bellingcat Христо Грозев казва, че на Расия са останали ресурси за войната до неделя, след което те ще рухнат.

Също следващата седмица Русия е изправена пред санкции, чийто мащаб „не сме виждали досега“, и те също ще засегнат Путин.